Vesti
19.05.2023. 10:55
R. E.

Ministarstvo odbrane

Potpisan ugovor o nabavci naoružanja za Vojsku Srbije

Vojska Srbije
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je potpisalo ugovor o nabavci naoružanja sa fabrikom Zastava oružje za opremanje Vojske Srbije.

U saopštenju nije navedeno o kojem je naoružanju reč, kolika je vrednost ugovora, niti koji su rokovi za realizaciju.

Ugovor je u ime Ministarstva odbrane potpisao predstavnik Uprave za nabavku i prodaju Sektora za materijalne resurse pukovnik Dragan Panić, u ime kompanije Jugoimport SDPR pomoćnik direktora Aleksandar Lijaković a u ime preduzeća Zastava oružje izvršna direktorka za pravne i ekonomske poslove Milena Milinković.

"Ministarstvo odbrane je zajedno sa drugim nadležnim državnim organima u prethodnom periodu, a posebno u poslednjih šest godina, preduzimalo mere na modernizaciji tehnoloških linija, konverziji dugovanja nastalih do kraja 2016. godine i otpisu kamata, koje znatno opterećuju fabriku. Na predlog Ministarstva odbrane su 2017. godine odobrena sredstva prvog investicionog ciklusa u iznosu od 9,7 miliona evra", navodi se u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Koliko novca Hrvatska troši na naoružanje
avioni, borbeni avioni, vojni avioni

Sila jaka

03.05.2023. 15:35

Koliko novca Hrvatska troši na naoružanje

U Naredne tri godine Hrvatska će potrošiti 3,8 milijardi evra na nabavku novog naoružanja i vojne opreme. Za te novce biće, kako planiraju u Zagrebu, kupljeni američki transportni helikopteri "UH-60 Black Hawk“, vojni brodovi, oklopnjaci, protivoklopne rakete i borbeni avioni "rafal“.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve