Vesti
17.01.2024. 18:20
RTS

Ministarka na VMA

Poznato stanje povređene radnice "Trajala" i ostalih hospitalizovanih

1
Izvor: Shutterstock

Ministarka zdravlja Danica Grujičić obišla je radnicu povređenu u fabrici "Trajal" iz Kruševca koja je smeštena na odeljenju intenzivne nege Vojnomedicinske akademije u Beogradu.

Danica Grujičić je nakon posete rekla da devojka ima povredu pluća, kontuziju koja je posledica udarnog talasa i zbog toga se trenutno nalazi u intenzivnoj nezi, da je stabilnih vitalnih parametara, ali da se stanje i dalje prati, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

"Ona ima i povredu glave koja je nastala prilikom pada grede i stvorila sitna kontuziona žarišta, ali je posle terapije koju je dobila značajno bolje i van je životne opasnosti", rekla je ministarka i pohvalila kolege lekare Opšte bolnice Kruševac i Vojnomedicinske akademije u Beogradu koji su brzo i adekvatno reagovali kako bi pacijentkinja bila što pre zbrinuta.

Grujičićeva je izrazila saučešće porodici poginulog radnika u eksploziji koja se dogodila u fabrici Trajal u Kruševcu i nadu da će se tri povređena radnika koja se nalaze u Opštoj bolnici Kruševac brzo i uspešno oporaviti.

Ranije danas RTS je preneo da su povređeni u bolnici u Kruševcu stabilno i van životne opasnosti.

"Tri pacijenta koji su u utorak imaju karakteristične blast povrede i s obzirom na mehanizam povređivanja takvi pacijenti zahtevaju kliničku opservaciju koja treba da traje najmanje 48-72 sata, u zavisnosti od manifestacije i u zavisnosti od pojave novih kliničkih problema koje možemo da imamo kad se radi o takvoj traumi", objasnio je doktor Saša Zajić.

"Takvi pacijenti zahtevaju hospitalno lečenje, kliničko praćenje i opservaciju, da ne bi došlo do nekih dodatnih komplikacija. S obzirom na njihovo trenutno kliničko stanje i na sve što smo preduzeli i na terapiju koja je uključena, nadam se da će proći bez nekih ozbiljnih komplikacija, ali naravno, oni i dalje zahtevaju hospitalizaciju na hirurškom odeljenju Ošte bolnice u Kruševcu", naglasio je Zajić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve