Vesti
31.07.2021. 09:17
Tanjug

Gore šume blizu hotela

Požari u Turskoj: Svi srpski turisti su zbrinuti (FOTO)

požar, 31. 7. 2021.
Izvor: IHA / Arif Kaplan

Ministarka turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić saopštila je da su svi srpski turisti koji se nalaze u turskim letovalištima zbrinuti, kao i da je u kontaktu sa ministrom turizma Turske u slučaju da je potrebno dodatno angažovanje srpskih i turskih vlasti.

Matić je istakla da su sve agencije u kontaktu sa turskim partnerima i da putnicima obezbeđuju zamenski smeštaj u slučaju potrebe, saopšteno je iz Ministarstva turizma i telekomunikacija.

Tokom proteklih dana u regiji Antalija, Marmaris, Mugla, Bodrum, Alanja, Ičmeler i Side zabeležen je oko 41 požar, navodi se u saopštenju.

Hotel Titanik i hotel Uzo su najbliže regiji požara, na svega pola kilometra, pa su gosti hotela evakuisani.

Prema informacijama iz agencije 1A, srpski turisti koji su bili smešteni u nekoliko soba u pomenutim hotelima prebačeni su u hotel Ksandru u blizini, ali su se u petak vratili u smeštaj, dodaju iz Ministarstva.

Agencija Fibula broji oko 300 putnika u regiji Side, kojima je ponudila drugi smeštaj. Jedan broj putnika je prihvatio premeštaj, dok drugi nisu.

Što se tiče regije Ičmeler, nema opasnosti od požara koji bi mogao da ugrozi hotele, a samim tim i turiste, navodi se u saopštenju.

U Bodrumu i Marmarisu, prema informacijama agencije Odeon, 10 porodica je evakuisano, jer u hotelima nema vode i struje, s obzirom na to da su lokacijski blizu zone požara, navode iz Ministarstva turizma.

Pogledajte fotografije: 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Grčka: Požari širom zemlje
Grčka požar, 9. 7. 2021.

Vetar otežava gašenje

10.07.2021. 19:18

Grčka: Požari širom zemlje

Sve vatrogasne jedinice i snage civilne odbrane širom zemlje i dalje su u pripravnosti kako bi nadgledali i pokušali da obuzdaju 51 požar koji je izbio u subotu, rekao je zamenik ministra za civilnu zaštitu i upravljanje krizama Nikos Hardalias na konferenciji za novinare.
Požar na Tari

Gori 100 hektara šume

Požar u Rusiji
30.07.2021. 19:01

Požar na Tari

Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
28.11.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve