Vesti
18.06.2020. 17:15
Tanjug

"Pred Srbijom teška vremena"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Aleksandar Vučić kaže da su pred Srbijom teška vremena, možda najteža od prištinskog proglašenja nezavisnosti Kosova.

On je nakon sastanka sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovim rekao da građani Srbije moraju biti ujedinjeni, jer samo tako mogu da zaštite svoje interese.

"Kada kažem teška, možda najteža u poslednjih 12 godina od samoproglašenja nezavisnosti. Važno da dobro razumemo svoju poziciju, da budemo spremni za razgovor i kompromis, ali dovoljno snažni da odbacimo ultimatum i ucene", rekao je Vučić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Kako je rekao, sa Lavrovim je dogovoreno da se na dnevnom nivou obavljaju konsultacije i da ukoliko na bilo koji način dođe do rešenja kosovskog pitanja za to će biti potrebna i saglasnost Rusije.

Povezane vesti - Vučić: Ideja EU je da se Srbija ne protivi članstvu Kosova u UN

"Ne želimo da svi budu konsultovani, pitani, a da Rusiju niko ništa ne pita. Rusija je uvek podržavala Srbiju, u skladu sa odlukama Generalne skupštine UN da se dijalog vodi pod okriljem EU. Srbija je spremna da sasluša sve druge političke aktere i njihove ideje, ali će umeti da zaštiti svoje vitalne nacionalne i državne interese, bez obzira na cenu i težinu koja će Srbija morati da plati", rekao je Vučić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
.FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Predsednik je rekao da će prilikom predstojeće posete Moskvi dodatno razmeniti ocene, iskustva, saznanja sa Vladimirom Putinom o događajima i odnosima na međunarodnoj areni.

Povezane vesti - Vučić posle susreta s Lavrovim: Dodatno sam zabrinut po pitanju Kosova

"Očekuju me razgovori i sa najvišim evropskim zvaničnicima narednih četiri ili pet dana. Naša delegacija će, iako smo u problemu jer je vlada u tehničkom mandatu, ići u Vašington", rekao je predsednik.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve