Vesti
19.02.2023. 15:46

Denis Bećirović

"Predsedništvo BiH da razmotri pitanje granice sa Srbijom"

Denis Bećirović 19.2.2023.
Izvor: EPA / FEHIM DEMIR

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović predložio je da na sledećoj sednici Predsedništva bude razmotreno pitanje granice sa Srbijom.

Bećirović je predložio da Predsedništvo BiH razmotri izveštaj Državne komisije za granicu BiH, u vezi sa državnim razgraničenjem BiH i Srbije, sa predlogom konkretnih zaključaka, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Regulisanje međudržavne granice, odnosno potpisivanje Ugovora o državnoj granici, jedno je od otvorenih bilateralnih pitanja između BiH i Srbije.

"U tom kontekstu, pitanje zaključivanja ugovora o granici između dve suverene države, u skladu s principima mirnog rešavanja sporova prema povelji Ujedinjenih nacija, predstavlja prioritetno pitanje i u interesu je obe države", naveo je bošnjački član Predsedništva BiH.

Pitanje državne granice između BiH i Srbije bilo je ranije tema razgovora na najvišem političkom nivou, ali nije bilo sastanaka ovlaštenih komisija za granice dve države u njihova poslednja dva mandata.

Bećirović je juče predložio ida Predsedništvo BiH razmotri uspostavljanje državnog regulatora za gas, što su predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović (SNSD) i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odmah odbili.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dodik o Kosovu: "Predlog moramo da prihvatimo ili odbijemo svi zajedno"
1

Predsednik RS

29.01.2023. 11:52

Dodik o Kosovu: "Predlog moramo da prihvatimo ili odbijemo svi zajedno"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da odluku o francusko-nemačkom sporazumu za Kosovo moraju doneti zajedno vlast i opozicija u Srbiji, ali i srpsko društvo u celini.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
12°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve