“PREDVODIĆU NAŠU DELEGACIJU” Stefanović: Do kraja borba protiv Kosova u Interpolu

“PREDVODIĆU NAŠU DELEGACIJU” Stefanović: Do kraja borba protiv Kosova u Interpolu

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIC


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da će na zasedanju Generalne skupštine Interpola u oktobru u Čileu ukazati na to da ne postoje ni policijski, ni politički, ni pravni razlozi da tzv Kosovo bude primljeno u tu organizaciju.

“Nećemo da dozvolimo da zasedanje Generalne skupštine Interpola prođe bez naše borbe. Ja ću predvoditi našu delegaciju i otići ćemo i ranije, kako bismo razgovarali sa velikim brojem ministara unutrašnjih poslova koji suštinski odlučuju o glasanju”, naveo je Stefanović za tv Prva.

On je dodao da Srbija na sprečavanju prijema tzv Kosova u tu policijsku organizaciju već temeljno radi sa partnerima, ali i sa zemljama koje su na prošlom zasedanju radile protiv naših interesa.

“Hoćemo da ih uverimo da ne postoje ni policijski, ni politički, ni pravni razlozi za prijem tzv Kosova u Interpol i da ne možemo na taj način da narušavamo integritet Interpola i da bi to nanelo štetu ugledu te policijske organizacije”, naglasio je Stefanović.

foto: MUP SRBIJE

foto: MUP SRBIJE

On je ocenio da će borba biti teška, jer nije u pitanju samo Priština, već i svetske sile koje su priznale nezavisnost tzv Kosova i koje zajedno sa Prištinom lobiraju za prijem u Interpol.

“Oni žele da privremene prištinske institucije budu primljene u što više međunarodnih organizacija kako bi time podržali tzv nezavisnost”, rekao je Stefanović gostujući na TV Prva. Ministar je izrazio uverenje da će Srbija, u saradnji sa pratnerima, imati šansu da se bori da ostvari svoje nacionalne interese, bez obzira na to što će borba, kako je rekao, biti izuzetno teška.

Povezane vesti – JAČANJE EKONOMIJE: Haradinaj kandidat za premijera koalicije ABK i SDP

On je ocenio da je Srbija već postigla napredak u odnosu na prošlogodišnje glasanje u Interpolu i istakao da je kampanja za predstojeće zasedanje počela 21. novembra poršle godine, dan nakon što je završeno prethodno.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar