Vesti
26.12.2019. 15:34
Tanjug

"PREGOVORI NISU PROPALI" Mustafa: Samoopredeljenje nije uspelo da okrivi DSK

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa saopštio je da za njega i njegovu partiju pregovori sa pokretom Samoopredeljenje nisu propali, kako je to naveo Aljbin Kurti.

On je sinoć u objavi na Facebook-u naveo da pregovori sa Samoopredeljenjem nisu bili laki i da je partner za stolom, u nekim slučajevima, ignorisao pravila koja su dogovorena.

"Za DSK i za mene pregovori nisu propali. Strategija Samoopredeljenja da u javnosti obezbedi epitet strane koja je u pregovorima principijelna i velikodušna nisu uspeli", naveo je Mustafa i dodao da su propali i njihovi pokusaji da prebace krivicu na DSK.

On je naveo da nijedna tvrdnja iz DSK ne može biti tretirana kao zahtev za Samoopredeljenje, pošto Samoopredeljenje nije osvojilo sve glasove već oko četvrtinu glasova, a skoro isto toliko je osvojio i DSK.

Povezane vesti - Mustafa i Kurti još bez dogovora

Mustafa je dodao da su se stoga zahtevi DSK sastojali i sastojaće se od uravnotežene podele odgovornosti, u skladu sa ishodom izbora 6. oktobra.

On je podsetio i da je Samoopredeljenje 6. oktobra dobilo jedan poslanički mandat više od njegove stranke, da ukloni PAN a ne da izaziva DSK.

Mustafa je naveo i da je današnju video poruku, Aljbin Kurti i Samoopredeljenje trebalo da pošalju najpre u DSK pre nego što su je objavili javno.

"Samoopredeljnje je večeras nagovestilo da je spremno da se založi za podršku kandidatu kojeg bi predložio DSK za predsednika, ali i da će tražiti veće učešće u vladi. Ovo nije princip, već pokušaj da se dobije više", ocenio je Mustafa.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

On je na Facebook-u dodao i da njegova stranka misli da podela odgovornosti treba da, u skladu sa izbornim rezultatima, bude izbalansirana.

"U suprotnom, sporazum bi bio neuravnotežen i ne bi osigurao stabilnost vladanja ili demokratsko funkcionisanje glavnih institucija", dodao je Mustafa.

On je naveo i da je Samoopredeljenje počelo to da shvata, kao i da se nada da će u narednim danima sesti i definisati sve aspekte, dodajući i da je DSK spreman za pregovore.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
19.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve