PREKIDAJU SE DEŽURSTVA PO SKUPŠTINAMA: “Odbranili smo narodnu volju”

PREKIDAJU SE DEŽURSTVA PO SKUPŠTINAMA: “Odbranili smo narodnu volju”

Foto: Oksana Toskić


Odbornici gradske i opštinskih skupština u Beogradu odlučili su da prekinu dežurstva u tim institucijama, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić poručio je da su “uspešno odbranili institucije i volju naroda od najavljenih upada učesnika protesta SzS i nasilnog preuizimanja vlasti”.

Vesić je zahvalio svim odbornicima SNS i drugih partija, njihovih koalicionih partnera, koji su uspeli da odbrane institucije i narodnu volju.

– Uspeli smo da odbranimo narodnu volju, jer plan fašiste Boška Obradovića koji je organizovao jučerašnji miting je bio da tokom petka upadnu i Skupštinu Srbije, Skupštinu grada Beograda.. da proglase štrajk glađu da potovu građane i na taj način izvrše puzajući državni udar, odnosno da nasilno preuzmu institucije – kazao je Vesić.

On je rekao da su odbornici svojim prisustvom i telima odbranili institucije, sačuvali narodne institucije i demokratiju u Beogradu.

– Mi smo ovo radili da bismo odbranili volju građana, u Srbiji se vlast dobija i gubi samo na izborima, a ne na ulici, to vreme je prošlo, izbori su jedini način na koji se dolazi do institucija i mi smo ovde došli zahvaljujući građanima koji su za nas glasali na izbornim listićima – naveo je zamenik gradonačelnika saopštavajući odluku o prestanku dežurstva u institucijama i dodao da ukoliko bude potrebno u svakom trenutku su spremni da se vrate i štite institucije.