Vesti
26.02.2020. 15:38
ekspres

"PREMIJER DA BUDE JASAN": Veselji zahteva od Kurtija da razjasni stav o taksama

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik opozicione Demokratske stranke Kosova (DPK), Kadri Veselji, zatražio je od premijera privremenih prištinskih institucija, Aljbina Kurtija, da objasni svoje stavove u vezi sa taksama na srpske i BiH proizvode i poručio mu da bude jasan i da ne izbegava odgovornost manipulacijama.

Veselji je na svom Facebook profilu napisao da je rasprava koja se u javnosti vodi o taksama Kurtiju potrebna za manipulisanje, izbegavanje donošenja odluka i odgovornosti, kao i kršenje predizbornih obećanja datog građanjima, ali i nedostatka hrabrosti u odlučivanju.

Povezaen vesti - TAČI: Konačan sporazum sa Srbijom donosi međusobno priznanje i članstvo u UN

"Ovih dana se ozbiljno problematizuje pitanje taksi i susret Kurtija sa predstavnicima Srbije", napisao je Veselji i dodao da je reč o predrasudama i standardu koji je Kurti sam sebi postavio.

Veselji kaže da je to način da Kurti manipuliše i izbegava donošenje odluka, što, kako kaže, Prištini u ovom trenutku nje potrebno.

Ovakav pristup Kurtija, kaže Veselji, odgovara samo kosovskom premijeru i ne rešava nijedno pitanje od interesa za građane.

"Čak i igranje sa zahtevima međunarodne zajednice koristi da bi ublažio odgovor na zahteve opozicije po pitanju taksi i nastavka dijaloga", naveo je Veselji i istakao da bi, kako kaže, "premijer trebalo da bude jasan, bez odlaganja i manipulacija".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
mist
13°C
25.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve