Vesti
19.10.2023. 18:50
Beta

ODIHR

Ana Brnabić o izbornom procesu

1
Izvor: BETA/VLADA SRBIJE / Pedja Vuckovic

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se u četvrtak sa Misijom Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) koja je u poseti od ponedeljka.

Iz kabineta premijerke je saoopšteno da je ona na tom sastanku istakla da je Vlada Srbije "u potpunosti posvećena unapređenju izbornog procesa i da će svi članovi Vlade, kao i državne institucije, biti na raspolaganju članovima misije ODIHR u svakom trenutku, kako bi udruženim snagama došli do zajedničkog cilja".

U saopštenju se navodi da je premijerka "zahvalila predstavnicima ODIHRa na posvećenom radu i podršci unapređenju izbornih uslova" u Srbiji prethodnih godina.

"Predstavnici ODIHR nedvosmisleno su istakli da prepoznaju rezultate koji su do sada postignuti na polju unapređenja izbornog procesa u Republici Srbiji. Obe strane su se saglasile da svakako postoji još prostora za napredak i ono što je potrebno uraditi", rekla je premijerka.

Misija ODIHR je ove nedelje u Srbiji da bi kroz razgovore sa svim akterima uključenim u izborni proces, donela odluku o prisustvu svoje posmatračke misije tokom predstojećih izbora.

Tokom posete koja traje od 16. do 20. oktobra predviđeni su razgovori sa predstavnicim vlasti, opozicije, političkih stranaka, civilnog društva, nevladinog sektora i medija.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kakvo je raspoloženje građana Srbije pred izbore i kome bi dali glas
1

Istraživanje "Crte"

16.10.2023. 17:20

Kakvo je raspoloženje građana Srbije pred izbore i kome bi dali glas

Za koaliciju stranka okupljenih oko protesta "Srbija protiv nasilja" glasalo bi 41 odsto građana, a 49 odsto za koaliciju koju bi predvodio Aleksandar Vučić, deo je objavljenog istraživanja javnog mnjenja posmatračke misije "Crta".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
06.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve