Vesti
05.11.2022. 10:10
R.E.

Vinar i vinogradar

Preminuo Aleksandar Sale Zeremski

Sveća
Izvor: Shutterstock

Vinska scena Fruške gore i cele Srbije ostale su bez jednog od svojih najprepoznatljivijih aktera. Vinar i vinogradar Aleksandar Sale Zeremski preminuo je juče u 55. godini, posle duge borbe sa teškom bolešću.

U svojoj porodičnoj vinariji Belo Brdo iz Čerevića, Zeremski je stvarao upečatljiva, velika vina i bio jedna od prvih koji su vratili reputaciju fruškogorskim crvenim vinima od internacionalnih sorti. Iz vinograda na unikatnom položaju Belo brdo, punom krečnjaka i okrenutom ka Dunavu, zahvaljujući Saletovoj viziji stizali su moćni kabernei, sočni merloi i karakterni marselan, uz čitavu paletu dobrih belih vina.

Kao kruna vinarije stvorena je, sada već čuvena, crvena kupaža Alma Mons, vino koje u sebi sažima svu snagu i potencijale crvenih vina Fruške gore, piše Vino & Fino.

Svestran i posvećen, uz pomoć porodice, u svojoj vinariji Sale Zeremski je vodio brigu i o vinogradima, i o procesima u vinariji, ali i o brojnim gostima. Ostaće upamćem i kao izvanredan domaćin i posvećen kuvar. Mesto i vreme sahrane biće naknadno objavljeni.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Sahrana epohe
marko Živić

Marko Živić

23.10.2021. 17:20

Sahrana epohe

Daske koje mnogima život znače ostale su bez još jednog para cipela... Bez još jednog aplauza, inspiracije, šanse da publika iz teatra izađe za nijansu bolja
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve