Vesti
08.05.2020. 17:31
Tanjug

PREOKRET Trifunović: PSG izlazi na izbore

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović potvrdio je će PSG učestvovati na izborima, koji će biti održani 21. juna.

Trifunović je najavio da će PSG na parlamentarne izbore izaći sam i dodao da je na lokalnom nivou moguće da taj pokret bude na zajedničkoj listi sa "principijelnim" strankama, a da to "sigurno neće biti SNS i SPS", jer se, kaže, protiv njih i bore.

Neće, kaže, razgovarati ni sa "Srbijom 21", Nenadom Čankom, Tatjanom Macurom…

Odluku da izađe na izbore, navodi Trifunović, razmatrao je tokom vremena u karantinu, dodajući da je shvatio da je agenda zvana "Bojkot" postala ''pase'', ali da je pre nekoliko meseci to bilo najbolje rešenje.

"Ja i danas nagovaram sve ljude (iz SzS) da idemo zajedno na jednu listu. Lokalni izbori su ono gde sam najviše uspeo da odem u pregovorima sa SzS, ali dalje od toga ne možemo da mrdnemo, to je "kost" koji ne mogu da progutaju", rekao je Trifunović.

Na jučerašnjem sastanku SzS, kojem su, prema Trifunovićevim rečima, prisustvovali Boris Tadić, Janko Veselinović, Boško Obradović, predstavnici "Sloge" bilo razgovora o "preispitaivanju odluke o bojkotu".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

Trifunović smatra da je odluka PSG da izađe na izbore "gora odluka" od bojkota, jer je, kaže, pitanje da li će uspeti da prikupe potpise.

On je rekao da su oni "apsolutno svesni" da se nijedan segment u pogledu izbornih uslova nije promenio na bolje, naprotiv.

"Izbori pod Vučićem nikad neće biti fer, dok mi ne uzmemo sudbinu u svoje ruke”, rekao je Trifunović.

Dodao je da su se u odnosu na januar, kada je PSG doneo odluku o bojkotu, značajno promenile okolnosti, usledila je pandemija, vanredno stanje i "neobuzdano divljanje vlasti", koji su, kaže, pokazali da “diktaturu ne zaustavlja nedostak ligitimiteta", već samo otpor pojedinca.

Aplauzom je podržao ono što sada radi Boško Obradović ispred skupštine, dodajući: "tako ćemo ih cepati i kad uđemo u skupštinu".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

Podsetio je da je PSG ranije doneo odluku o bojkotu , jer je jedinstvo opozicije važno, ali je dodao da je u prethodnih godinu dana pokušavao da sa ljudima iz opozicije napravi konstruktivan plan da se izađe u borbu, a ne u defetizam, jer nije “došao da bi statirao u kukuruzu".

U narednom periodu ga, kaže, niko nikada nije ubedio šta u bojkotu treba da se desi, dodajući da “bojkot u pasivi ne znači ništa”.

U parlamentu će pre svega, kaže, pitati one narodne poslanike koji si šest puta glasali protiv usvajanja Zakona o besplatnom lečenju dece.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
7°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve