Vesti
15.06.2019. 15:07
R. E./Tanjug

"PREZRELI MOJU MOLBU": Vučić o napetim odnosima s Crnom Gorom

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije hteo da komentariše poruke Trojčindanskog sabora, koji se danas održava u Podgorici, da SPC zahteva povlačenje predloženog zakona o slobodi veroispovesti.

"Neću da ulazim u pravljenje dodatne zle krvi i sukoba, na bilo koji način. Rekao sam što sam imao da kažem kroz malu molbu, koja ne samo da nije uslišena, već je prezrena od strane crnogorskih vlasti. Hvala im na tome", podvukao je Vučić.

Povezane vesti - Dačić upitao: Zar neko stvarno misli da će zauzeti Ostrog?

Predsednik Srbije je poručio da je predloženi zakon neprihvatljiv i da treba da ga povuku.

Ubrzo je usledio i odgovor crnogorskih vlasti na Vučićevu izjavu.

"Zahvaljujemo se predsedniku Vučiću na savetima. Ali ga podsećamo i ovim povodom da je Crna Gora suverena država koja samostalno kreira svoj zakonodavni okvir vodeći računa o interesu svakog pojedinca i zajednice u celini", naveli su u Vladi Crne Gore.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Printscreen Youtube

Podsetimo, nedavno usvojeni Predlog zakona o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica u Crnoj Gori predviđa da "svi verski objekti koji su bili imovina države Crne Gore pre gubitka njene nezavisnosti i pripajanja Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca 1918. godine, a koji kasnije nisu na odgovarajući pravni način prešli u svojinu neke verske zajednice, budu prepoznati kao državna imovina".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve