Vesti
25.03.2023. 13:01
Beta

Probni test

Ružić maturantima: Na portalu eVežbaonica više od 4.200 zadataka

Škola, đaci
Izvor: Shutterstock

Ministar prosvete Branko Ružić obišao je učenike osmog razreda Osnovne škole "Bora Stanković" na Banjici, koji ove subote polažu probni test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika i treći test iz predmeta po izboru, i poručio da im ostaje dovoljno vremena da upotpune svoje znanje do završnog ispita male mature u junu.

"Zadatke možete da vežbate na pripremnim časovima koje škole organizuju, a na raspolaganju vam je i portal eVežbaonica sa više od 4.200 različitih zadataka", rekao je ministar osmacima.

Kako je saopšteno iz Ministartva, Ružić je podsetio da će ove godine prva generacija učenika, umesto kombinovanog testa, kao treći test, polagati jedan od pet predmeta po izboru.

Učenici su u petak, polagali probni test iz matematike, a ove subote srpski srpski, odnosno maternji jezik i treći test iz izbornog predmeta.

Najveći broj učenika, njih 38 odsto opredelio se da kao treći test polaže test iz biologije, za geografiju se odlučilo 29 odsto, za istoriju oko 16 odsto, njih devet odsto se prijavilo da polaže hemiju kao izborni predmet, dok se osam procenata odlučilo za fiziku.

Probni završni ispit polagaće 64.747 učenika.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kupa se u fontani, a nije maturant (FOTO)
1

Beograd u julu

08.07.2022. 08:39

Kupa se u fontani, a nije maturant (FOTO)

Šta vi radite kada vam je vruće? Uključite klimu, popijete nešto hladno, istuširate se. A, da li biste ušli u fontanu? Jedan gospodin na Tašmajdanu upravo tako se rashladio - dovezao se svojim biciklom, malo se brčnuo i produžio dalje.
Foto
Close
Vremenska prognoza
light rain
11°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve