Vesti
27.10.2021. 13:05
R.E.

Tatjana Matić

Produžava se rok važenja vaučera za Italiju, Bugarsku...

Turista, putnovanje
Izvor: Shutterstock

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija tvrdi da nije tačno da je iskorišćeno samo 50 odsto zamenskih vaučera za putovanja već da taj procenat iznosi 70 i navela da će neke zemlje produžiti rok važenja ovih vaučera, a neke neće.

Matić je gostujući na RTS-u navela da je od svog grčkog kolege dobila informaciju da njihova uredba o zamenskim putovanjima neće biti produžena.

Za razliku od Grčke, neke druge zemlje kao što su Italija, Francuska, Španija, Bugarske i Malta će produžiti rok, pa će vaučeri moći da se iskoriste i sledeće godine.

"U Grčku se moglo putovati, a letos niste mogli da nađete let za Tursku koliko su bili puni čarter letovi. Moramo napraviti razliku izmedu destinacija gde je bilo moguce putovati i gde nije", rekla je Tatjana Matić.

Poručila je da će biti produžen rok za zamenska putovanja u zemlje gde nisu priznavali naše sertifikate o vakcinaciji.

Matić je ponovila da će turistima koji nisu uspeli da realizuju vaučere, turisticke agencije morati da vrate novac a agencijama koje nisu likvidne pomoći će se uredbom koju Ministarstvo priprema.

Njena suština je u tome da će se agencijama omogućiti da kod Fonda za razvoj dobiju povoljne kredite za ovu namenu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vodič kroz zemlju kedrova i turističko otkrovenje - Liban
Bejrut, Liban

Reportaža

04.08.2021. 02:37

Vodič kroz zemlju kedrova i turističko otkrovenje - Liban

Iako je za većinu prva asocijacija za Bejrut - rat, a za Liban - dobra hrana (s obzirom na to da spada u pet najpopularnijih nacionalnih kuhinja sveta), oni su mnogo više od toga. Nakon 10 dana u toj neverovatnoj zemlji, osećala sam se kao "svoj na svome“, a kada pročitate ovaj tekst sigurna sam da ćete i vi jedva čekati da se lično uverite u sve lepote ove zemlje i naroda koji nam je toliko sličan. Liban je sjajna destinacija za zaljubljenike u prirodu, kao i istraživače arheoloških nalazišta, ljubitelje vina, gurmane, poklonike noćnog provoda, avanturiste, a u zimskom periodu čak i za skijaše.
Foto Video
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
9°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve