Vesti
02.06.2023. 15:48
RTS

Zbog opasnosti od bekstva

Produžen pritvor osumnjičenom za masakr u Mladenovcu

zatvor, lisice, hapšenje
Izvor: Shutterstock

Viši sud u Smederevu produžio je za još 30 dana pritvor U. B. iz Dubone, koji se sumnjiči da je na teritoriji Smedereva i Mladenovca ubio osam i ranio 12 ljudi.

Pritvor je osumnjičenom produžen zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne ponovi krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti, potvrđeno je Tanjugu u smederevskom Višem javnom tužilaštvu.

Dvadesetjednogodišnji U. B. je priznao da je na tri lokacije automatskom puškom pucao na više osoba koje su se nalazile u grupi da bi, rekao je, zaplašio stanovništvo tih naseljenih mesta.

Sumnja se da je izvršio krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično delo otmica.

U.B. je 4. maja, u kasnim večernjim satima i u toku noći, na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatskog oružja ubio osam osoba, a njih 12 povredio. 

Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije.

Prilikom bekstva sa lica mesta U. B. je pretio ubistvom taksisti, te ga na takav način prinudio da ga odveze do sela na teritoriji opštine Kragujevac, gde je osumnjičeni i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Uhapšen ujak okrivljenog za masakr kod Mladenovca
policija, ubistvo, pucnjava

Više javno tužilaštvo

25.05.2023. 13:26

Uhapšen ujak okrivljenog za masakr kod Mladenovca

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Smederevu uhapšen je G. G. (49) iz Кragujevca, ujak okrivljenog U. B. (21) protiv koga se vodi postupak zbog masovnog ubistva u okolini Mladenovca i Smedereva.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve