Vesti
18.02.2020. 13:46
Tanjug

"PROPUSTILI SMO ŠANSU" Vučić: Plaćaćemo cenu

tan2020-2-9_15385802_0.jpg
Izvor: FOTO TANJUG / TARA RADOVANOVIC

Predsednik Srbije Aleksnadar Vučić rekao je da je Srbija propustila šansu da postigne kompromis sa Pirštinom i da će se to u budućnosti plaćati.

Govoreći o razgraničenju, kaže da je shvatio da Srbi nikada neće prihavti nešto što nam je šansa i da ćemo zbog toga žaliti.

"Shvatio sam poruku naroda, bila nam je velika šansa, ali smo je propustili", poručio je sinoć Vučić na tv Hepi.

On kaže da ćemo zbog toga proći lošije u budućnosti, ali da njega niko neće moći da okrivi.

"Braniću srpski narod, ali zapamtite moje reči za 20 godina: imali smo šansu, ali nismo imali dovoljno svesti i mudrosti", istakao je Vučić.

Povodom 12 godina od jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i poruke Majka Pompea Prištini da su suverenitet i nezavisnost Kosova garancija mira, ističe da su nezavisnost i dobili zahvaljujući Americi i Nemačkoj.

"Šta očekujete, da li mislite da će da promene mišljenje i da povuku to ili da Srbija može da promeni njihove stavove posle izgubljenog ratnog sukoba. Gde je tu logika", ukazuje Vučić.

Povodom optužbi da je izdajnik i da je hteo da izda Kosovo, kaže da su ćutali i sa zapada.

"Nisu rekli da ništa nije dogovoreno, za nešto što se nije dogodilo. Sve vreme govore "samo što nije", a ja nisam krio od naroda ništa. Rekao sam za šta se zalažem, ali niko nije to hteo", objašnjava Vučić.

On ističe da dogovor Srba i Albanaca nije nikome odgovarao i da nije nailazio na podršku ni na istoku, ni na zapadu, jer taj dogovor donosi 100 godina mira i razvoja i budućnost i sigurnost za decu.

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bk FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bk

"Niko ne bi bio srećan zbog toga. Jedni, jer je za njih samo ponižena Srbija konačno rešenje. Ovi drugi, kako bi mogli da utiču na Srbiju i region", napoglašava Vučić.

Za one u zemlji koji, kako kaže, nemaju nikavu politiku, koji su izgubili Kosovo i Crnu Goru, kaže da će nekoga izdati.

"Ja sam hteo kompromis. Znam da Srbi nikada to nisu prihvatali. Ja bih da slavimo zivot i budućnost dece. Nije prošlo, nema problema, plaćaće deca, cenu kao i svaka druga", poručio je Vučić.

Prenosi i da je u Briselu imao jedan susret sa Aljbinom Kurtijem, prvi put ga video, ali da nisu ni o čemu razgovarali.

"Imao je svoje izlaganje koje je bilo izrazito prljavo, odvratno izlaganje protiv Srbije sa najgorim izmišljotinama", rekao je Vučić i upitao da li ovi iz Srbije koji podržavaju Kurtija misle da je Srbija počinila genocid i tolike zločine i da treba da odgovara.

Povezane vesti - "RADIM SVOJ POSAO" Vučić: Nisam ja donosio odluke Ustavnog suda BiH

"Ako je Obama dobio Nobelovu nagradu, a Tramp nije, iako je zaustavio više ratova, objasnite mi logiku. Takva je i logika da su Albanci tolerantni, mirotvorci".

On dodaje da se na Kosovu spremaju isti zakoni o crkvenoj imovini, kao i u Crnoj Gori, ali da smo mi uvek tražili da se sve vodi pod SPC Beograd i Patrijarsija Beograd da ne bi rekli da je kosovsko već kulturno blago Srbije.

"Nikada na to nisu hteli da pristanu i Albanci i stranci o tome nisu hteli da razgovaraju", navodi Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
30°C
03.08.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve