Vesti
16.01.2024. 09:26
Beta

Tužna godišnjica

Protest povodom šest godina od ubistva Olivera Ivanovića

1
Izvor: BETAPHOTO / ANA SLOVIC

Oliver Ivanović, nekadašnji lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda", hicima iz vatrenog oružja iz kola u pokretu ubijen je pre tačno šest godina - 16. januara 2018. godine ispred sedišta te stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" najavili su da će u Kosovskoj Mitrovici položiti vence na mestu gde je Ivanović ubijen.

Funkcioner Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević je agenciji Beta rekao da će ponovo aktuelizovati pitanja formiranja Anketnog odbora u skupštini Srbije koji je trebalo da se bavi utvrđivanjem činjenica i odgovornosti o tom zločinu.

Godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića taj deo opozicije obeležiće i na protestu ispred Republičke izborne komisije (RIK) najavljenom za 18.00 časova.

Prijatelji i saborci Olivera Ivanovića prethodno su potvrdili da će u 8.15 časova kada je Ivanović ubijen, zapaliti sveće na mestu atentata, naveo je Kossev.

Takođe i da će u 10.00 Ksenija Božović, nekada najbliža Ivanovićeva saradnica koja je u međuvremenu podržala Srpsku listu, sa svojim saradnicima položiti cveće i zapaliti sveće u ime stranke koju je nekada predvodio Ivanović.

1
Izvor: BETAPHOTO / SASA DJORDJEVIC

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
mist
12°C
18.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve