Vesti
29.11.2023. 09:48
Beta

Beograd

Protest roditelja ubijene dece iz "Ribnikara"

1
Izvor: ATAIMAGES / Amir Hamzagic

Roditelji dece ubijene u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" 3. maja, okupili su se ispred škole kako bi izrazili nezadovoljstvo načinom na koji se država ophodi prema tom zločinu, a ujedno podsetili da se on ne sme zaboraviti.

Roditelji su izrazili nezadovoljstvo činjenicom da postoji veliki otpor da se škola pretvori u memorijalni centar.

Ninela Božović, majka stradalog deteta, je ocenila da to više nije škola, već mesto zločina i da pod hitno mora da se pretvori u memorijalni centar.

"Nije mi jasno kako neko očekuje da dečica normalno prolaze kroz ova vrata, kao da se ništa nije desilo, kao da naša deca nisu poslednji put ušla na ova vrata na jedan način, a izašla na drugi", rekla je Božović.

Nakon što su zapalili sveće ispred škole, roditelji su se uputili prema Vladi Srbije.

U OŠ "Vladislav Ribnikar" učenik te škole je 3. maja ubio devet učenika i radnika obezbeđenja, a ranio pet učenika i nastavnicu.

Maloletni ubica je uhapšen nakon masakra, ali ne može krivično da odgovara, pošto je u trenutku izvršenja krivičnog dela imao 13 godina. Više javno tužilaštvo podnelo je optužnicu protiv njegovih roditelja.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Na prostoru zločina u 'Ribnikaru' memorijal, poput spomenika đacima u Kragujevcu"
rIBNIKAR

Đukić Dejanović

27.08.2023. 09:25

"Na prostoru zločina u 'Ribnikaru' memorijal, poput spomenika đacima u Kragujevcu"

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović rekla je danas da će učenici u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, u kojoj je u maju ubijeno devetoro učenika i čuvar, imati časove u jednom delu zgrade, dok će na prostoru zločina biti memorijal, poput spomenika đacima u Kragujevcu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
05.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve