“Samoopredeljenje” u Tirani protestvuje: Vučić i Dodik nisu dobrodošli!

“Samoopredeljenje” u Tirani protestvuje: Vučić i Dodik nisu dobrodošli!

Twitter


Protest pokreta “Samoopredeljenje” u Tirani protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića eskalirao je u sukobe sa policijom.

Iako marš nije odobrila policija, pokret Aljbina Kurtija nije odustao od demonstracija protiv dolaska predsednika Srbije, kao i predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika, koji večeras stižu u glavni grad Albanije na samit Procesa Brdo Brioni.

Na snimku Kosova pres iz Prištine vide se demonstranti koji nose transparente sa porukama da su Vučić i Dodik nepoželjni.

Zvaničnik pokreta Samoopredeljenje Bojken Abazi je na početku protestu kazao da su Vučić i Dodik dvojica političara koja ne priznaju kosovsku nezavisnost i dodao da je ovo prvi put da Dodik koji je, kako tvrdi Abazi, nepoželjan u SAD, dolazi u Tiranu, prenosi RTV 21.

Twitter

Twitter

Demonstracije su organizovane u glavnoj gradskoj ulici, Bulevaru mučenika nacije, u blizini Skenderbeg trga i sedišta predsednika Albanije i kancelarije premijera.

 

U Tirani se večeras i sutra održava samit Brdo-Brioni procesa, na kojem, pored ostalih regionalnih lidera, učestvuju i Vučić i Dodik, kao i predstavnici EU i Poljske.

 

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar