Vesti
19.08.2023. 22:35
Beta

Beograd

"Srbija protiv nasilja" 16. put: Tema protesta - prosveta

1
Izvor: ATAIMAGES / Milos Tesic

Protest "Srbija protiv nasilja" održan je šesnaesti put u Beogradu. Građani su se okupili ispred Doma Narodne skupštine, odakle su otišli u protestnu šetnju do Ministarstva prosvete i Predsedništva Srbije.

Tema protesta u Beogradu bila je prosveta.

Građani su se okupili ispred Doma Narodne skupštine, a potom su se uputili u šetnju Bulevarom kralja Aleksandra do Pravnog fakulteta, pa Beogradskom ulicom do Slavije.

Odatle je kolona išla do Ministarstva prosvete, gde su održani govori nastavnika.

Profesor iz Kragujevca Milan Jevtić rekao da od tog minstarstva kao ni od cele vlade ništa ni ne očekuje i da jedino "sami sebi možemo da pomognemo".

"Ustali ste da se borite, niste pognuli glavu, jer bi to značilo da podržavate zlo", rekao je Jevtić, naglasivši da se ubistvom učenika u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" desio "najstrašniji košmar".

1
Izvor: ATAIMAGES / Milos Tesic

Profesor iz Velike Plana Slavoljub Stojadinovć, koji je pre nekoliko godina savladao naoružanog napadača kad je upao u školu i pretio đacima, istakao je da su već tada morale da se upale lampice za uzbunu, ali umeto toga desila se tragedija nedavno u Beogradu. 

Učesnici protesta nosili su, centrom Beograda, na čelu kolone velike transparente "Srbija protiv nasilja" i "Studenti protiv nasilja", skandirali su i "Ostavke, pa robija".

Građani su potom Ulicom kneza Miloša, pored "Londona", skrenuli do Predsedništva gde su učesnici protest "Srbija protiv nasilja" ostavili transparent za zahtevima. 

1
Izvor: ATAIMAGES / Milos Tesic

Tradicionalno, kraj protesta je obeležen i paljenjem lampi na telefonima, kojima su simbolično "osvetili" Predsedništvo uz poruku - "Mi smo svetlo, a oni su tama". 

Sa protesta je poručeno da se neće odustati od borbe, što je, kao je istaknuto, dokazano višemesečnim protestima.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
19.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve