Vesti
29.05.2019. 16:47
R. E.

PROTEST U MITROVICI Rakić: Ostajemo na Kosovu, odavde nema nazad

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U severnom delu Kosovske Mitrovice, zbog jučerašnje akcije specijalnih snaga kosovske policije, održan je miran protest, prenosi RTS. Lider Srpske liste Goran Rakić poručio je okupljenima da treba da ostanu jedinstveni i da ne nasedaju na provokacije.

"Mi ćemo ostati ovde, odavde nema nazad", poručio je Rakić.

https://twitter.com/BalkanInsight/status/1133674778328489986

Goran Rakić je rekao da onaj ko je zaista snažan ne pokazuje tu snagu iživljavajući se na starima i bolesnima, kao što se juče dogodilo.

"Ako žele da čiste dvorište, neka krenu od svog dvorišta. Svedoci smo najveće nepravde kojoj nema kraja. Znam da ćete reći da je teško ostati pribran i smiren, ali apelujem da ne nasedate na provokacije skuvane po receptima zapadne kuhinje", rekao je Rakić okupljenima u centru Kosovske Mitrovice.

Naveo je da Srbi veruju predsedniku Aleksandru Vučiću i da će Srbi ostati na Kosovu. Odavde nema nazad, poručio je Rakić.

Povezane vesti - Vučić: Ne govore istinu da je Beograd bio obavešten o akciji

Specijalne jedinice NjSO (nekadašnje ROSU) upale su u utorak ujutru na teritoriju sve četiri opštine sa srpskom većinom na severu Kosova. Uhapšeno je 11 policajaca srpske nacionalnosti i devet civila iz Zubinog Potoka. Posle pet sati policija se povukla, a prištinske vlasti su akciju pravdale borbom protiv korupcije i kriminala. Četiri osobe su povređene.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je stavljanje svih jedinica Vojske i policije Srbije u stanje pune borbene gotovosti. Zapadne sile su ocenile da je reč o prekoračenju mera.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve