Vesti
10.07.2020. 15:42
Tanjug

"Protesti nemaju veze sa interesima zdravlja i države"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Protesti nemaju veze sa interesima zdravlja i države, kaže predsednik Aleksandar Vučić i poziva građane da sede kod kuće, jer, ukazuje, okupljanja tek "dolaze na naplatu" u vidu rasta broja zaraženih koronavirusom.

Kaže da razume frustraciju onih političkih opcija koje nisu mogle da prikupe ni nekoliko procenata glasova na izborima, ali ističe da to nema veze sa interesima Srbije i zdravlja.

"Moj poziv građanima je da sede kod kuće, da probamo da ozdravimo sebe i naciju, lekari više ne mogu da izdrže, po bolnicama više nemamo mesta, ni bolnica, nemoguće je", kazao je Vučić,.

"Protesti u vreme epidemije - neverovatna neodgovornost"

Protesti su uvek dozvoljeni, ali organizovati prosteste u vreme epidemije pokazuje neverovatnu neodgovornost, poručio je danas iz Pariza predsednik Aleksandar Vučić i upozorio da je danas ubedljivo najgori dan u Srbiji po pitanju korona virusa.

Brine ga, kaže, čiljenica da pojedini ljudi misle da je normalno da dolaze na skupove i zaražavaju jedni druge.

"Neće niko na silu da preuzme vtast, vlast se osvaja na izborima. Možete da protestujete do mile volje, ali kad prođe epidemija. Kao da to ne razumemju... Ako mislite da ćete da dovedete tajkuna, jednog ili drugog, na vlast silom, to se neće dogoditi. Osim što ćemo da pokažemo koliko smo neverovatno neodgovorni i koliko se neozbiljno ponašamo", poručio je Vučić.

Vučić je, na pitanja novinara u Parizu, ponovio da sinoć nije bilo upada u skupštinu i napada na policiju, pa nije bilo portrebe ni da bude policije.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
. EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Na konstataciju novinara da su sinoć i u Grčkoj održani protesti, na kojima je policija bila možda i brutalnija, a da nije bilo komentara, Vučić je rekao da je tako svuda u svetu, sem u Srbiji.

Kaže da se iz dana u dan ređaju laži i izmišljotine, poput one da je sinoć u Predsedništvu Srbije viđen njegov brat Andrej Vučić.

"To je laž do laži, hibridni rat besmislicama i brutalnim lazima", navodi Vučić.

Među tim izmišljotinama navodi i "lažova huligana", čoveka koji je na protestima prvog dana rekao da je tu došao jer mu je otac umro od kovida zato što nije bilo respiratora u bolnici u Zemunu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ nr

"Tu je i Sloba Robija, kao veliki poljoprivrednik, inače odgovoran za krivično delo, pravno osuđivan za bezbroj dela... I tako iz dana u dan, laž do laži", rekao je Vučić.

Kaže da ne razume smisao takvih stvari i pita da li je to način na koji misle da će nekoga da sruše.

"Moj mandat teče, nismo imali predsedničke izbore, treba da izaberem mandatara, imamo skupštinsku većinu, šta ćete da uradite, da ulazite u institucije, da ubijate...?", pitao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve