Vesti
14.02.2024. 19:31
Beta

Kaštel Stari

Protestna nota Hrvatskoj zbog pajenja lutke s Vučićevim likom

Ivica Dačić
Izvor: Shutterstock

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić najoštrije je osudio incident paljenja lutke sa likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom karnevalske povorke u mestu Kaštel Stari, kod Splita u Hrvatskoj, dodajući da je zbog toga upućena protestna nota Ambasadi Hrvatske u Beogradu.

"Spaljivanje lutke sa likom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića predstavlja apsolutno neprihvatljiv čin, koji je u potpunoj suprotnosti sa zajednički izraženim opredeljenjem za punu normalizaciju odnosa i unapređenje sveobuhvatne saradnje naših država", navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

U saopštenju se dodaje da se tim "skandaloznim činom širenja mržnje šalje poruka koja ni na koji način ne doprinosi jačanju dobrosusedskih odnosa, miru i stabilnosti u regionu" i "direktno i ozbiljno" narušavaju odnosi dve zemlje.

Poslednjeg dana karnevala, juče, u Kaštel Starom u tradicionalnoj Maškaranoj povorci spaljene su lutke s likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ruskog predsednika Vladimira Putina na magarcima, objavio je Dalmatinski portal.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
29°C
23.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

OI 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Euro 2024

Vidi sve