“PROVINCIJSKA ZAVIST” Vulin: Ako niste džamahirija, povucite fatvu protiv Handkea

“PROVINCIJSKA ZAVIST” Vulin: Ako niste džamahirija, povucite fatvu protiv Handkea

FOTO: OKSANA TOSKIC


Ministar rada Aleksandar Vulin u odgovoru na izjavu odbornika SDA kantonalnog parlamenta da “Sarajevo nije džamahirija”, poručio da ako ih je to uvredilo, treba da povuku fatvu Handkeu.

“Ako su odbornici SDA u Sarajevu uvređeni što sam Sarajevo uporedio sa džamahirijom, treba samo da zakažu novu sednicu i povuku fatvu izrečenu Handkeu”, poručio je ministar odbrane Srbije i dodao:

“Mogli bi da me demantuju i tako što će rođenom Sarajliji, koji je njihov grad proslavio u svetu, Emiru Kusturici, uputiti izvinjenje zbog provincijalne zavisti i uvreda koje su mu izrekli”.

 EPA-EFE/Jonas Ekstromer / POOL  SWEDEN OUT

EPA-EFE/Jonas Ekstromer / POOL SWEDEN OUT

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, ministar Vulin je poručio i da mogu odbornici SDA da ga demantuju da ne prave islamsku državu i dokažu da su multikulturan grad i tako što će reći da im nedostaju desetine hiljada proteranih Srba koji su nekada činili Sarajevo gradom različitih kultura, ili bar tako što će priznati i zločine činjene nad Srbima tokom građanskog rata.

“Ne mislim da su građani Sarajeva ti koji izriču fatve, ne mislim da su građani Sarajeva ti koji pljuju po najpoštovanijem sarajevskom umetniku Emiru Kusturici, ne mislim da građani Sarajeva patriotizam mere mržnjom prema Srbima, ali odbornici SDA to čine i to jesu”, naveo je ministar Vulin.

Podsetimo, ovogodišnjeg dobitnika Nobelove nagrade za književnost Petera Handkea kantonalne vlasti u Sarajevu proglasile su personom non grata.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar