Vesti
18.08.2019. 10:59
R.E./Tanjug/Foto:Facebook

Predsednik skupštine prištinskih

PROVOKACIJA VESELJIJA: Novo Brdo je dragulj naše kulturne baštine

kadri-veselji.jpg

Predsednik skupštine prištinskih institucija Kadri Veselji izjavio je da je "ponosan" zbog zastave Kosova koja je ponovo postavljena na zidinama

Predsednik skupštine prištinskih institucija Kadri Veselji izjavio je da je "ponosan" zbog zastave Kosova koja je ponovo postavljena na zidinama srpskog srednjovekovnog grada Novo Brdo, kao i na policiju i druge institucije koje se, kako je rekao, "brinu o kosovskim dragocenim spomenicima".

"Ponosan sam na veličanstvenu tvrđavu Novo Brdo, ovaj dragulj naše kulturne baštine i drevno naselje koje je vekovima služilo kao raskrsnica civilizacija. Još sam ponosniji na prelepu kosovsku zastavu, koja ponosno maše svojim kulama, kao i policiju i druge državne institucije koje se brinu o kosovskim dragocenim spomenicima", napisao je Veselji na svom Facebook profilu.

"Srbija uzalud pokušava da asimilira našu kulturu i nasleđe", poručio je Verselji.

On je uz svoju objavu na Fejsbuku priložio i fotografije s pripadnicima policije Kosova u podnožju tvrđave, kao i snimke na kojima je vidljiva zastava Kosova na srednjovekovnom srskom spomeniku.

Povezane vesti - KOSOVSKI MEDIJI: Priština nije izdala poternicu za Radoičićem

"Kao budući premijer neću dozvoliti da bilo koje od ovih drevnih kosovskih bogatstava bude politički instrumentalizovano ili pogođeno. Vratićemo nekadašnju slavu Novom Brdu, ne samo što ćemo ga učiniti međunarodnom kulturnom turističkom atrakcijom već i obnoviti stari rudnik", dodao je Veselji.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
7°C
15.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve