Vesti
05.02.2022. 19:05
Tanjug

Za mladiće i devojke

Prvi put do sada: Prijave za oficire avijacije, vojne pilote (FOTO)

vojska, 5. 2. 2022.
Izvor: FOTO TANJUG / MINISTARSTVO ODBRANE/ GORAN STANKOVIC

Mladići i devojke do 27 godina sa diplomom osnovnih akademskih studija civilnih fakulteta, prvi put do sada mogu da se prijave da postanu oficiri roda avijacije i steknu zvanje vojnog pilota, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Prvi korak do tog cilja oni mogu učiniti podnošenjem prijave za Kurs slušalaca rezervnih oficira roda avijacije u centrima Ministarstva odbrane, šalterima Pošte ili na portalu e-uprave.

Kandidati koji zadovolje opšte uslove biće upućeni na medicinske i psihološke provere, a potom na selektivnu padobransku i letačku obuku.

Oni koji budu izabrani da pohađaju Kurs slušalaca rezervnih oficira, proći će šestomesečnu opštu vojnu obuku sa određenim elementima letačke obuke i steći mogućnost da postanu potporučnici Vojske Srbije roda avijacije.

U jedinicama Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane budući potporučnici nastaviće letačku obuku do sticanja zvanja vojnog pilota.

Mesto u kokpitu Miga-29, Mi-35, H-145 i ostalih vazduhoplova Vojske Srbije očekuje one koji imaju želju da "stanu u plavi stroj" i predispozicije za jedno od najcenjenijih zanimanja u našoj zemlji, navodi se u saopštenju.

Rok za podnošenje prijava je 31. mart.

Više informacija o uslovima i načinu konkurisanja OVDE.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Srbija obnavlja svoju vojsku: Kome to i zašto smeta?
Vojska Srbije 19.11.2021.

U strahu su velike oči

21.11.2021. 08:05

Srbija obnavlja svoju vojsku: Kome to i zašto smeta?

Gotovo po pravilu se, svaki put kada Srbija nabavi nešto od modernijeg naoružanja, podigne buka u regionu sa istim pitanjem – zašto se Srbija naoružava i da li se ona to sprema za rat?
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve