Vesti
03.05.2023. 14:04
R.E.

Zvanično obraćanje

"K.K. je dugo planirao zločin"

1
Izvor: ATAIMAGES / A.K.

"Nemi smo pred ovom tragedijom", rekao je načelnik policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić.

"Dana 3.5 u 8.42. pozvalo nas je NN lice koje se predstavilo kao Kecmanović Kosta i rekao da je pucao u više osoba u OŠ 'Vladislav Ribnikar'", rekao je načelnik policijske uprave na konferenciji za novinare kojoj prisustvuju i ministar prosvete Branko Ružić, ministarka zdravlja Danica Grujičić.

"Ovom prilikom je smrtno stradalo 8 učenika, 7 devojčica i jedan dečak. Pripadnici MUP-a su po dolasku u školu lišili slobode ubicu. On je duži period planirao ovo. On je izabrao današnji datum zato što je učionica istorije bila blizu izlaza iz škole. U torbi je imao četiri molotovljeva koktela, iz ranca je odmah po dolasku u školu upucao čuvara. Sa vrata učionice je pucao u učiteljicu, a potom i u učenike. Nakon masakra, izlazi napolje i puca u ostale. Sam je priznao da je planirao ovo, a imamo i spisak dece koju je planirao da likvidira. Sam je radio plan ulaza u školu, izlaza i odredio je prioritetne mete. Planirao je tačno kako će koje dete da likvidira" objasnio je Veselin Milić.

"Na početeku pozivam da minutom ćutanja odamo počast svim preminulima u ovom jutrašnjem, tragičnom događaju. U ime ministarstva prosvete, izražavam najdublje žaljenje povodom najveće tragedije koja je zadesila Srbiju i naš obrazovni sistem. Tragedija koja se dogodila u OŠ 'Vladislav Ribnikar' osmoro dece je izgubilo život, kao i pripadnik obezbeđenja škole, dok su povređeni hospitalizovani. Decu roditeljima niko ne može da vrati, događaj se odigrao oko 8 časova kada je učenik sedmog razreda ove škole izvršio ovaj čin po prvi put u Srbiji", rekao je ministar Ružić, koji je proglasio trodnevnu žalost počevši od 5. maja, zaključno sa nedeljom 7. maja. Nastava u popodnevnim časovima danas se neće održati.

1
Izvor: ATAIMAGES / A.K.

"Ovo je najgore nešto što se desilo tokom moje karijere. Možemo samo da poželimo da se deca brzo oporave. Insitut za mentalno zdravlje objaviće dve linije gde će moći ljudi koji se bore sa mentalnim problemima", rekla je ministarka Grujičić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Strani mediji o pucnjavu u "Ribnikaru"
pucnjava u školi, ATA, 5. 3. 2023.

"Hitno!"

03.05.2023. 13:03

Strani mediji o pucnjavu u "Ribnikaru"

Strani mediji s velikom pažnjom, gotovo iz minuta u minut prate vesti o oružanom napadu učenika na decu i osoblje beogradske Osnovne škole "Vldislav Ribnikar".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve