Putin: Vlada očekuje manji pad BDP-a u ovoj godini


MOSKVA, 14. aprila  – Situacija u ruskoj ekonomiji nije rešena i vlada očekuje manji pad bruto domaćeg proizvoda (BDP) u ovoj godini, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin u tradicionalnoj godišnjoj emisiji “Direktna linija” na ruskom Kanalu 1, u kojoj odgovara na telefonska pitanja građana. “Prošle godine, BDP je pao za 3,7 odsto. Ove godine, vlada očekuje da će se nastaviti blagi pad, ali samo za 0,3 odsto. Naredne godine, očekujemo rast od 1,4 procenta”, istakao je Putin. Ruski predsednik je takođe poručio građanima da je aktuelno povećanje cena hrane privremeno i da će se cene stabilizovati, prenosi ruska agencija Tas.
“Ne bi trebalo da štampamo novac, trebalo bi da promenimo strukturu ekonomije. Planiramo da privreda ostvari rast iduće godine, i iz tog razloga neće biti potrebe za potrošnjom tolike količine sredstava iz Rezervnog fonda koliko smo potrošili prošle godine. Tako da ne bi trebalo da strahujemo”, kazao je Putin, prema navodima agencije Rojters.
Vladimir Putin
Kremlj je primio više od milion pitanja Rusa širom zemlje, od kojih će na deo njih građani dobiti odgovore od Putina putem emisije “Direktna linija”, koja se  organizuje 14. godinu zaredom, a koja predsedniku omogućava da proceni kakvo je raspoloženje u zemlji i objasni kako spoljnu, tako i domaću politiku, prenosi AP. Rusi su mogli da postave pitanja na onlajn portalu ili putem društvenih mreža tokom sedmice uoči telefonskog razgovora sa Putinom, a na dan emitovanja “Direktne linije” mogu da telefoniraju, dok je na određenim lokacijama širom zemlje omogućeno i komuniciranje sa predsednikom putem video-linkova.}

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar