Vesti
08.03.2016. 11:59
ekspres

Puzović: Situacija lakša nego juče

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

BEOGRAD, 8. marta - Direktor preduzeća "Srbijavode" Goran Puzović izjavio je danas da je situacija mnogo lakša nego što je bila juče.

''Trenutno je vrh vodenog talasa na Zapadnoj Moravi u zoni Kraljeva. Očekujemo da negde večeras oko šest sati taj talas počne lagano da opada'', rekao je Tanjugu Puzović.

Prema njegovim rečima, najteža situacija je u naselju Grdica gde su u toku noći postavljeni džakovi kako bi se zaštitilo od pavljenja.

On je naveo i da se uzvodno, u zoni Čačka, Čemernica vratila u korito.

''Danas se sprovode mere na sagledavanju oštećenja na nasipima i ispumpavanju vode iz takozvanih džepova gde je voda juče ušla. Večeras će sva ta voda biti ispumpana i ljudi se već vraćaju u svoje kuće i počinju normalno da žive'''', rekao je Puzović.

Uzvodno u zoni Lučana, kako je istakao, Bjelica je još jako visoka jer je Zpadana Morav u toj zoni tek lagano pocela da opada.

''I gore očekujemo u popodnevnim satima neko sporije, a tokom noći i jutra brže opadanje vode na Bjelici'', rekao je Puzović dodajući da su sve uzvodne pritoke u njenom slivu u opadanju.

Što se tiče centralne Srbije, on je naveo da se zone vanredne odbrane sprovode na Jasenici, Kubršnici, Mlavi.

''Nemammo za sada neku tešku situaciju. Ljudi, oprema i sredstva su na terenu'', rekao je Puzović.

Prema njegovim rečima, jugoistočni deo Srbije je danas miran.

''Stiže jedan talas sa Kosova, Biničkom Moravom, ali se tu ne očekuju neki veliki problemi'', rekao je Puzović dodajući da je danas situacija mnogo lakša nego juče.

Komentarišući jučerašnju izjavu premijera Srbije Aleksandra Vučića da je nadležne pitao da li je sve u redu i da su mu oni poručili da jeste, Puzović je rekao da imaju dnevnu komunikaciju i da razmenuju sve informacije vezane za taj deo.

On je naveo i da se vraćaju svi objekti u prvobitno stanje jer je poplava 2014 oštetila i uništila veliki deo vodoprivrednih objekata.

''Ta prva faza vraćanja objekata u neko projektovano, izgrađeno, stanje se lagano završava'', rekao je Puzović dodajući da su u prethodne dve godine Srbijavode imale 304 gradilišta na područiju Srbije i da su radili u 80 opština.
(Tanjug)

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve