Vesti
17.03.2023. 17:45
R.E

Rade Basta

Voli me, ne voli me - igranje sa sankcijama Rusiji

Sankcije Rusiji
Izvor: Shutterstock

Mnogo zanimljivije od toga što se ministar privrede Rade Basta izjasnio za uvođenje sankcija Rusiji jeste to kako su se pojedini socijalisti zaigrali one dečje igrice – voli me, ne voli me. U skladu sa tehnološkim napretkom, oni nisu kidali latice sa cveća, nego su jednostavno lajkovali pa "odlajkivali“ Bastinu objavu na Instagramu kojom poziva na uvođenje sankcija Rusiji.

"Naša zemlja već plaća veliku cenu zbog neuvođenja sankcija Rusiji i to postaje neizdrživo. Ja kao ministar privrede da gledam koliki se pritisak vrši na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a da mi ćutimo, to ne mogu da prihvatim. Zato sam za uvođenje sankcija Rusiji, stojim uz predsednika Vučića u odbrani državnih i nacionalnih interesa i imam apsolutno poverenje u njega. Zato od Vlade Srbije i svih ministara tražim da se izjasne po ovom pitanju“, piše u objavi na instagram nalogu Radeta Baste.

I možda ne bi ni bilo tolike buke da jedan drugi ministar, socijalista Đorđe Milićević, nije "opalio“ jedan "lajk“ na Bastu i da se sam Basta potom nije pohvalio, opet preko društvenih mreža, da ga je "lajkovao“ i nekadašnji ministar, a danas direktor "Koridora Srbije“ Aleksandar Antić – socijalista takođe.

I Milićević i Antić su ga, međutim, brže-bolje "odlajkovali“ čim su počele da stižu zvanične reakcije na izjavu ministra privrede – od Dragana Markovića Palme, Bastinog stranačkog šefa, lidera socijalista Ivice Dačića...

Bila je to tema i za partijsku raspravu, kao u stara dobra vremena. Milićević se, tako, pravdao kako je, zapravo, "lajk“ u njegovo ime ostavio momak koji mu vodi društvene mreže jer mu se "dopala Bastina slika na Instagramu“.

Tekst objave Milićevićev "mali od društvenih mreža“ očigledno nije čitao.

Antić nije pružio nikakvo objašnjenje kako je došlo do ove "voli me, ne voli me“ situacije, već je samo na svom instagramu objavio kako Bastu ne podržava i da "ovakve proizvoljne i nekoordinirane aktivnosti čine veliku štetu Srbiji“.

"Ne podržavam Bastu i to nije pitanje o kojem treba privatno i individualno da se izjašnjavamo na društvenim mrežama. Ovakve proizvoljne i nekoordinirane aktivnosti ministra Baste čine veliku štetu Srbiji i dovode državno rukovodstvo u još teži položaj. Nedopustivo je da, pored svakodnevnih pritisaka koje predsednik Vučić i država trpe sa svih strana, takvi pritisci dolaze i od članova vlade“, naveo je Antić.

"Socijalistička partije Srbije i ja lično čvrsto podržavamo stavove Saveta za nacionalnu bezbednost i drugih državnih institucija o ovom pitanju, što je oličeno u državnoj politici koju vodi predsednik Aleksandar Vučić“, rekao je on.

Pa, ipak, bilo je i onih socijalista koji su ocenili kako je, zapravo, ovo pravi trenutak da se postavi i pitanje politike SPS-a. Bilo je tako saveta starijih espeesovaca mlađim partijskim drugovima kako bi bilo dobro da pitaju Dačića koja je, zapravo, politika Socijalističke partije Srbije.

"Pa ne može to tako da u predizbornoj kampanji privlačiš glasove na ’ruskoj priči’ u kontekstu rata u Ukrajini, a sada sediš u vladi koja razmatra uvođenje sankcija Rusiji“, priča jedan od uticajnijih članova Socijalističke partije Srbije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve