Vesti
30.03.2023. 08:38
Beta

Ministar privrede

Rade Basta o tome da li će formirati novu političku organizaciju

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Ministar privrede Rade Basta, član stranke Jedinstvena Srbija, rekao je da ne isključuje mogućnost da formira novu političku organizaciju, kao i da će javnost biti blagovremeno obaveštena.

"Ako se odlučim na taj korak, pokret će se zvati Evropski put Srbije i izaći ću na izbore na svim nivoima", rekao je Basta za današnji list Nova.
 

Na pitanje kako su ministri na sednici Vlade Srbije reagovali na njegov predlog da se uvedu sankcije Rusiji i poziv da se o tome izjasne, rekao je da su "reagovali negativno i iznosili drugačije stavove". "Neki su ćutali. Da li je ćutanje podrška, ja to ne znam. Vreme će pokazati", kazao je Basta.

Upitan da li je jedini ministar koji je za uvođeje sankcija Rusiji ili jedini hrabar da to javno kaže, rekao je da je "hrabrost ponekad i ludost, ali se ne boji žrtve zbog svog naroda".

Povodom špekulacija da je njegov predlog "probni balon" vlade i predsednika države Aleksandra Vučića, Basta je rekao: "Šta je babi milo, to joj se i snilo".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zašto je Rusija 1992. u UN glasala za sankcije Srbiji?
srbija rusija 10. 2. 2022.

Ministar pita

16.03.2023. 08:30

Zašto je Rusija 1992. u UN glasala za sankcije Srbiji?

Ministar privrede Srbije Rade Basta, koji se založio za uvođenje sankcija Rusiji je pitao ruskog ambsadora u Beogradu zašto je njegova zemlja, u UN 1992. glasala za uvođenje sankcija SRJ i Srbiji.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
25°C
05.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve