Vesti
19.11.2019. 16:45
ekspres

"RADIMO OGROMAN POSAO" Vučić: Autoput Ruma-Šabac biće završen za tri godine

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Auto-put Ruma-Šabac, zajedno sa velikim i modernim mostom preko Save ka Šapcu, biće završen za tri godine, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić nakon potpisivanja ugovora za izgradnju te deonice sa predstavnicima kompanije Azvirt.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da će brza saobraćajnica na deonici Šabac-Loznica biti završena pre kraja 2023. godine.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

"Radimo ogroman posao, želimo da ljudi u tom kraju ostanu na svojim ognjištima, to će značiti život za celo Podrinje i doneće nove investicije u taj deo zemlje i mnogo veći broj turista", rekao je Vučić.

Izgradnja Moravskog koridora

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će u narednih deset dana uslediti potpisivanje ugovora za izgradnju Moravskog koridora.

Vučić je nakon potpisivanja komercijalnog ugovora za izgradnju auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac - Loznica, rekao da će se potpisivanje ugovora za Moravski koridor organizovati na deonici budućeg autoputa, a ne u vladi ili predsedništvu, kao što je to danas bio slučaj.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Predsednik je rekao da će Moravski koridor biti gotov do 2022. godine, a vrednost radova se procenjuje na 755 miliona evra.

Na tu cifru, kaže, treba dodati još 20 odsto, koliko se, kaže, može očekivati da koštaju dodatni radovi.

Rast BDP do četiri odsto

Vučić je izjavio da očekuje da će Srbija ovu godinu završiti sa rastom BDP između 3,7 i četiri odsto i da će tako biti među najboljim zemljama u regionu i Evropi.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da očekuje da će Srbija u četvrtom kvartalu imati rast bruto društvenog proizvoda između 5,2 i 5,5 odsto.

Podsetio je da je u trećem kvartalu rast srpske ekonomije 4,7 odsto BDP, navodeći da je samo Mađarska u celoj Evropi ispred Srbije sa 4,8 odsto, uz opasku da nedostaju podaci za još tri zemlje.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

"Očekujem da u četvrtom kvartalu imamo između 5,2 i 5,5 odsto i verujem da ćemo biti zemlja sa nabržim rastom ekonomije u poslednjem kvartalu ove godine", rekao je Vučić.

On je naveo da investicije koje podržava i finansira vlada doprinose dodatnom rastu zemlje, što doprinosi padu javnog duga i boljem pozicioniranju na finansijskom tržištu, većem poverenju investitora i rastu broja stranih direktnih investicija.

"Nivo stranih direktnih invsticija u prvih devet meseci je 2,87 milijardi, što je više nego prošle godine koja je bila rekordna", rekao je Vučić.

On je naveo da je Srbija, ne oštetivši i ne ugrozivši finansijsku stabilnost Srbije, u oktobru uspela da kupi još devet tona zlata i da se dodatno osigura.

Pročitajte još: Vučić - Novinari nemaju veze s mojim zdravljem

"Imamo najveće količine zlata u istoriji Srbije, preko 31 tone, i nastavićemo i dalje to da radimo zbog toga sto vidimo u kom pravcu se kreće kriza u svetu", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je prognoza da će rast u evrozoni pasti sa 1,3 na 1,1 odsto. "Mi računamo da ćemo završiti između 3, 7 i 4 odsto celu godinu i kad se saberu sa prva dva kvartala da ćemo biti najbolji u regionu, iako smo u prvom kvartalu bili među najlošijima, da ćemo godinu završiti kao najbolji u regionu i najboljima u Evropi", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve