Vesti
22.11.2023. 13:19
Beta

Sindikat "Sloga" objavio

Svi radnici Pošte Srbije prekidaju štrajk

Pošta Srbije
Izvor: Shutterstock

Radnici Pošte Srbije od četvrtka prekidaju obustavu rada uz strog nadzor sporazuma sa Vladom Srbije, saopštio je sindikat "Sloga".

Ta odluka odluka je doneta na zboru radniku u pošti u Novom Sadu, gde je oko 50 radnika bilo u obustavi rada, uz uslov da se proverava ispunjenja svih tačaka sporazuma potpisanog između Vlade Srbije i reprezentativnih sindikata, koji nisu bili organizatori obustave.

Radnici Pošte Srbije su naglasili da će, ukoliko se obaveze iz sporazuma ne ispune do 1. decembra ili ukoliko dođe do bilo kakve odmazde prema onima koji su do sada učestvovali u obustavi rada, ponovo prekinuti rad i ovoga puta izaći na ulice, navodi se u saopštenju "Sloge".

Obustava rada nezdovoljnih radnika Pošte Srbije je započeta 24. oktobra sa zahtevima za povećanje broja radnika, povećanje plata za najmanje 30 odsto, prekida diskriminacije prema zaposlenima, i zvanične garancije od Vlade Srbije za ispunjenje ovih zahteva.

Vlada Srbije je 15. novembra potpisala sporazum sa reprezentativnim sindikatima, dogovorivši isplatu jednokratne pomoći svim radnicima, izuzev rukovodstvu, do 25. novembra, i obećavši povećanje plata od 10 odsto od 1. novembra, s dodatnim povećanjem od 1. januara 2024. Takođe je dogovoreno povećanje plata za zaposlene u administraciji, izuzev rukovodstva, za 10 odsto, počev od 1. januara 2024.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve