Vesti
11.10.2023. 14:49
Beta

Predstoji optužnica

Odakle Radoičiću novac za luksuznu kuću i oružje

Milan Radoičić
Izvor: ATAIMAGES / Milos Tesic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u sredu da bivši potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić odgovara pred pravosudnim organima, i da mu tek predstoji optužnica.

Kako je naveo, istraga će pokazati odakle mu novac za luksuznu kuću kraj jezera Gazivode i za kupovinu oružja kojim je izvršen napad na kosovsku policiju 24. septembra kod Banjske.

Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara odakle Radoičiću novac za izgradnju takve kuće i nabavku oružja, rekao da je Radoičić ulagao u "svoju kuću" a da nije iznosio novac iz zemlje.

"Provodi se istraga, ja nisam tužilac i nisam sudija da bi donosio bilo kakvu presudu, jer bi to bilo protivpravno. Sasvim sigurno njega tužilac ne goni za laka krivična dela, već za veoma teška krivična dela koja je sam priznao. Istraga će biti nastavljena, optužnica će biti podignuta i svi aspekti istrage će biti pokriveni, odakle novac za oružje na crnom tržištu", rekao je Vučić.

Kazao je da je to "naša i međunarodna obaveza", kao i da se ispituje da li je Radoičić imao logističku podršku od srpskih organa bezbednosti.

"Sve se ispituje, radimo to i unutar vojske i dobićete zvanično saopštenje", kazao je Vučić.

Na pitanje da li su logističku podršku imali i pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka, Vučić je odgovorio da je "sasvim jasno da su nečiju logističku podršku imali", ali da je država posle određenog vremena prepoznala i sasekla u korenu taj klan.

"Ne može nijedan klan da nastane bez ljudi koji su pružili logistiku", rekao je Vučić i dodao da je "danas Srbija među najsigurnijim državama u Evropi".

Na pitanje šta očekuje od posete "velike petorke", koja je najavljena za 21. oktobar, Vučić je rekao da veruje da oni žele da "na drugačiji način postave" pitanje rešavanja problema Kosova.

"Videćemo kakav je to paket i šta donose 21.", rekao je Vučić.

Kako je ranije najavljeno, članovi ove petorke su izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, kao i izaslanici predsednika Sjedinjenim Američkih Država, Francuske, Nemačke i italijanske premijerke Gabrijel Eskobar, Emanuel Bon, Jens Pletner i Frančesko Talo.

Očekuje se da će teme sastanka biti usaglašavanje Srbije sa spoljnom politikom EU i uvođenje sankcija Rusiji, kao i primena sporazuma iz Ohrida dogovorenog 18. marta ove godine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Tužilaštvo uložilo žalbu, traži pritvor za Radoičića
Milan Radoičić

Beograd

06.10.2023. 14:59

Tužilaštvo uložilo žalbu, traži pritvor za Radoičića

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu uložilo je žalbu na rešenje sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, kojim je odbijen predlog ovog tužilaštva za određivanje pritvora Milanu Radoičiću zbog opasnosti od bekstva posle oružanog napada 24. septembra u selu Banjska, na severu Kosova.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve