RADOVAN KARADŽIĆ: Smiren dočekujem izricanje pravosnažne presude

RADOVAN KARADŽIĆ: Smiren dočekujem izricanje pravosnažne presude

(AP Photo/ Jerry Lampen, Pool)


Radovan Karadžić smiren dočekuje izricanje pravosnažne presude u Hagu. Duboko veruje da će Žalbeno sudsko veće ispraviti nepravdu iz prvostepene presude i uvažiti argumente iz njegove žalbe.

Nadu da će epilog po njega biti pozitivan crpi iz činjenice da je vrlo precizno ukazao na mnoge nelogičnosti i površnosti u zaključivanju prvostepenog veća. Na više mesta je dokazao da su njegovu krivicu utvrdili samo na osnovu pretpostavki. Zbog svega toga je, kako smo saznali, veliki optimista, ubeđen da se ne može dva puta zažmuriti pred istinom i činjenicama.

Njegov brat Luka Karadžić, koji je pre dve godine prisustvovao u Hagu izricanju presude, ovog puta, zbog zdravstvenih problema, nije otputovao. Kako za “Novosti” kaže, čitanje odluke gledaće kod kuće, u Beogradu.

– Čuo sam se sa Radovanom pre dva-tri dana. On se dobro oseća i dobro drži i veruje da je pravda dostižna. Najbolje poznaje svoj predmet, zna da je bilo mnogo lažnih svedočenja i zbog toga je optimista. Svima nam je ulio nadu da će se ovaj proces dobro završiti, tako da se svi nadamo i verujemo u pravdu – kaže nam Luka Karadžić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar