Vesti
31.05.2023. 14:56
R.E.

Radi se...

Šapić najavio radove na rasterećenju "čepa" na Novom Beogradu

1
Izvor: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je radove na produžetku Bulevara Zorana Đinđića, od Ulice Milentija Popovića do Vladimira Popovića, i tom prilikom naglasio da će se na taj način rasteretiti saobraćaj kod Tržnog centra "Ušće” gde se stvara najveći čep u špicevima, a time i čitav Novi Beograd.

"U produžetku Bulevara Zorana Đinđića dobićemo tri trake sa svake strane. Ideja nam je da nakon toga ili možda u isto vreme i sam Bulevar proširimo sa još po jednom trakom, te da onda od raskrsnice Omladinskih brigada sa Bulevarom Zorana Đinđića dobijemo po tri trake sa svake strane koje se ulivaju u Bulevar Vladimira Popovića. To bi bilo ogromno rasterećenje za čitav Novi Beograd", rekao je gradonačelnik.

Upravo se radi na analizi svih novobeogradskih bulevara i gde god bude bilo prostora proširivaće se za još jednu traku, kako je rekao, po principu Višnjičke ulice.

"Radićemo na proširenju bulevara ne samo na Novom Beogradu već u svim delovima grada. Ima dosta prostora gde možemo dodati jednu ili dve trake koje bi praktično postajale autonomni deo ulice za vozila javnog prevoza", istakao je Šapić.

1
Izvor: Beoinfo

On je rekao da se završetak radova na produžetku Bulevara Zorana Đinđića očekuje na jesen, ne precizirajući datum, i tom prilikom naglasio da u poslednjih godinu dana skoro nigde radovi nisu kasnili već su se završavali čak i pre roka.

Šapić je naveo da je već započeto projektovanje jedne privremene saobraćajnice čijim završetkom će građani, ukoliko žele, moći da pređu u stari deo grada, da produže pravo Bulevarom Zorana Đinđića, skrenu levo u Bulevar Vladimira Popovića i idu pravo do Bulevara Mihajla Pupina i do Železničkog mosta

"Gledaćemo da probijemo jedan privremeni put kroz fabriku Minel, čije objekte trenutno rušimo, a građani će na taj način moći da izađu na Brankov most i to najkasnije do proleća sledeće godine", rekao je Šapić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Oživela još jedna zapostavljena beogradska lokacija
1

Probudio se usnuli Zmaj

31.05.2023. 11:54

Oživela još jedna zapostavljena beogradska lokacija

Jedan od najuglednijih investitora na beogradskom i regionalnom tržištu nekretnina, kompanija AFI Europe Serbia, kroz novi projekat AFI City Zmaj još jednom potvrđuje da poštuje najviše standarde u izgradnji poslovnih kompleksa, koji mogu odgovoriti na sve potrebe kompanija iz različitih oblasti.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve