Radovi na Trgu republike mogli da budu završeni do 1. septembra

Radovi na Trgu republike mogli da budu završeni do 1. septembra

Beograd, 03.04.2019. -Zbog rekonstrukcije Trga Republike saobracaj na Trgu Republike i u Kolarcevoj ulici u Beogradu je obustavljen, a trolejbuske i autobuske linije koje prolaze tom trasom bice skracene ili ukinute. Trolejbuske linije 19, 28 i 41 bice ukinute, a trolejbusi 21, 22 i 29 ici ce do Trga Slavija kao lokalne linije 21L, 22L, i 29L, saopstio je GSP. Kako navodi GSP, autobusi 31 i 27 imace privremeno krajnju stanicu ispred Palate Albanija. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)


Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da se intenzivno radi na tome da najveća gradilišta u prestonici, trg Republike, Karađorđeva ulica i Topličin venac, budu gotovo do 1. septembra ove godine.
Tako bi u trenutku kada đaci krenu u škole sve saobraćajnice bile otvorene za saobraćaj.
– Odštampana je i posebna brošura kojom se građani obaveštavaju o najvažnijim radovima u gradu kako bi znali koje linije gradskog prevoza i alternativne pravce da koriste. Najvažniji radovi su uređenje Karađordeve ulice, od Brankovog mosta do Beogradske tvrđave, zajedno sa Savskim kejom.
Pored toga do jeseni završavamo pasarelu koja povezuje Beogradsku tvrđavu sa Beton halom i tako ćemo prvi put imati fizičku vezu između centra grada i reke Save. Ušli smo u drugu fazu rekonstrukcije Trga republike koja podrazumeva zatvaranje i velike promene u režimu saobraćaja. Znam da svi radovi izazivaju određene promene u navikama ljudi i izvinjavam se zbog toga, ali suština je da se grad uređuje kako bi bio lepši i to je naša politika – naglasio je Vesić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar