Vesti
28.02.2023. 17:30
Beta

Centar i Karaburma

Opet radovi u Beogradu, spremite se...

radovi, ulica, radnici
Izvor: Shutterstock

Elektromreža Srbije (EMS) saopštila je da će od 1. marta nastaviti radove na izgradnji 110 kilovata kablovskog voda na trasi od trafostanice Beograd 1 (u Ulici Husinskih Rudara) do trafostanice Beograd 6 (u Hilandarskoj ulici).

Radovi će se odvijati u fazama od po 50 do 100 metara iskopanog rova, počev od raskrsnice Bulevara Despota Stefana i Palmotićeve u pravcu ka Višnjičkoj ulici, a planirano je da traju do 25. septembra.

Kako je navedeno, biće zamenjen postojeći uljani kabl koji je u funkciji još od 1969. godine, novim, "suvim" kablom.

"Postojeći uljani kabl je na kraju eksploatacionog veka što nosi rizik prekida napajanja električnom energijom izuzetno značajne trafostanice Beograd 6", navela je EMS.

Ugradnjom novog kabla biće povećana pouzdanost u snabdevanju strujom centra Beograda i naselja Karaburma i omogućava se povećanje propusne moći.

Projektom je predviđena etapna zamena postojećeg uljnog kabla u ukupnoj dužini od 4,35 kilometara i to kroz dve faze.

Faza jedan je završena tokom 2021. i 2022. godine i obuhvatila je radove od trafostanice Beograd 1, duž ulica Marijane Gregoran, Vojvode Micka i do šahte 4, koja se nalazi u Višnjičkoj ulici na raskrsnici sa ulicom Vuka Vrčevića.

Faza dva će se raditi tokom ve godine, a radovi će se odvijati duž Bulevara Despota Stefana, od raskrsnice sa Palmotićevom, ispod Pančevačkog mosta, do šahte 4 (u Višnjičkoj ulici na raskrsnici sa ulicom Vuka Vrčevića).

"Kako bi se smanjio uticaj radova na odvijanje saobraćaja u prometnim ulicama, primenjuje se specijalna tehnologija polaganja cevi u dužinama do 50 do 100 metara i tek nakon kompletnog polaganja cevi u njih se polažu i kablovi", saopštio je EMS.

Kako je precizirano u saopštenju, radovi duž Bulevara Despota Stefana biće organizovani u zonama od po 50 do 100 metara trase i tek nakon asfaltiranja jedne zone počeće da se radi u drugoj.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šapić najavio dobru vest za sve građane koji imaju pse
1

Gradonačelnik Beograda

08.02.2023. 13:06

Šapić najavio dobru vest za sve građane koji imaju pse

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da je pet park u Bloku 24, na Novom Beogradu, među prvim parkovima koji su izgrađeni u njegovom mandatu, a da se u narednih nekoliko godina planira izgradnja još desetak.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve