Vesti
06.01.2023. 18:19
R.E./RTS

Uhapšen osumnjičeni

Ranjena dvojica srpskih dečaka kod Štrpca

Kosovo
Izvor: Shutterstock

Dečak Stefan Stojanović (11) i mladić Miloš Stojanović (21) ranjeni su u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, kako tvrdi Kancelarija za KiM, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac. Kosovska policija saopštila je da je uhapsila muškarca osumnjičenog za pucnjavu.

Dvojica Srba su u trenutku napada išla pored puta i nosila badnjak kada je napadač na njih otvorio rafalnu paljbu.

Zadobili su prostrelne rane, jedan dečak je pogođen u šaku a drugi u rame, saopštila je Kancelarija za KiM, navodeći da nisu životno ugroženi.

Medicinski će biti zbrinuti u Kliničko-bolničkom centru u Gračanici.

Kancelarija za KiM tvrdi da je, iako više očevidaca videlo registraciju vozila iz kog je pucano, lokalna policija propustila vozilo sa osumnjičenima.

"Zahtevamo hitnu i odlučnu reakciju međunarodne zajednice, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju će porodicama i povređenima pružiti svu neophodnu pomoć", zaključuje se u saopštenju.

Miloš Stojanović: Išli smo po badnjak, pogođen sam u ruku

"Bili smo za badnjak kao i svake godine, izašli smo na put da se slikamo i posle slikanja naišao je automobil, ispalio metak, pogođen sam u ruku", rekao je Miloš Stojanović, koji je  pogođen u šaku kada je na njega i njegovog rođaka pucano u Gotovuši kod Štrpca, prenosi RTS.
 

Jedan od drugovi povređenih mladića je preneo je da su išli po badnjak i da je, kada su u selu stali da se slikaju, čovek iz automobila otvorio prozor i pucao na njih.

"Sve se desilo na ulazu u selo. Odmah su pobegli", kazao je mladić.

Uhapšen muškarac zbog ranjavanja srpskih dečaka

Kosovska policija saopštila je da je uhapsila muškarca identifikovanog inicijalima A. K. osumnjičenog za ranjavanje dvojice srpskih dečaka kod Štrpca.

"Regionalna policija u Uroševcu, posle istražnih radnji i prikupljanja podataka na terenu, identifikovala je i uhapsila muškarca starog 33 godine", saopštila je kosovska policija.
 

Uhapšeni je sproveden u Uroševac.

Protest Srba, blokiran put Uroševac–Štrpce

U znak protesta zbog oružanog napada na srpske mladiće, meštani su blokirali regionalni put Uroševac - Štprce kod Gotovuše, javlja reporter RTS-a.

Okupljeni traže da se otkrije ko je pucao i da se Srbima omogući miran i normalan život u tom delu KiM.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Godina izazova za Kosovo zbog agresivnih stavova Srbije"
Aljbin Kurti, 19. 12. 2022.

Aljbin Kurti

05.01.2023. 20:20

"Godina izazova za Kosovo zbog agresivnih stavova Srbije"

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da bi se Kosovo ove godine moglo suočiti "s novim izazovima" jer Srbija ima agresivne stavove prema Kosovu".
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
13°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve