Vesti
31.01.2024. 22:43
R. E.

Viši sud u Beogradu

Ranjena nastavnica iz "Ribnikara" tužila roditelje dečaka koji je izvršio masakr

1
Izvor: ATAIMAGES / Milos Tesic

Nastavnica koja je teško ranjena u masovnom ubistvu u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, podnela je Višem sudu u Beogradu tužbu protiv M. K. i V. K, roditelja dečaka koji je počinio taj zločin, rečeno je Tanjugu u tom sudu, prenosi RTS.

Nastavnica istorije T. S. podnela je tužbu protiv roditelja dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masovno ubistvo u OŠ "Vladislav Ribnikar" za naknadu nematerijalne štete usled pretrpljenog fizičkog bola, straha, umanjenja životne aktivnosti i naruženost.

Iz suda navode da je tužba protiv roditelja podneta jer oni ne odgovaraju za zločin koji je on počinio, ali odgovaraju za štetu koje uzrokuje njihovo maloletno dete usled lošeg vaspitanja, rđavog primera ili porodičnih navika koje su mu roditelji dali.

Reč je o trećoj tužbi u parničnom postupku protiv roditelja maloletnog K. K, koji je 3. maja prošle godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara te škole.

Prvu su podneli članovi porodice jedne devojčice koja je poginula tog dana, a drugu 27 članova porodica ubijenih.

Krivični postupak protiv roditelja, instruktora i vlasnika streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloletnik vežbao pucanje, počelo je u ponedeljak i tada je odlučeno da ono bude zatvoreno za javnost.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
19°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve