Vesti
10.10.2023. 10:48
Beta

Rat

Dačić: "Nama su prijatelji i Izrael i Palestina"

ivica dačić
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da je "prisutna solidarnost između država u smislu pomoći" i evakuacije iz Izraela, uz ocenu da je pitanje kako će se razvijati situacija na Bliskom istoku s obzirom na to da se "ne nazire mogućnost političkog rešenja prihvatljivog za sve".

 

"Pre dva dana smo prevezli neke crnogorske državljane, a oni u ponedeljak uveče 11 naših državljana", rekao je Dačić gostujući na TV Prva.

On je dodao da je Srbija osudila terorizam, ali da "mora da bude pažljiva imajući u vidu političke odnose sa određenim državama".

"Na Sednici saveta bezbednosti UN nije bilo jedinstvene osude terorističkog akta. Vidi se kako se karta sveta deli", naveo je ministar, dodajući da je "problem što se ne nazire mogućnost političkog rešenja prihvatljivog za sve".

"Nama je prijatelj i Izrael i Palestina. Imali smo razvijene diplomatske odnose i kontakte i sa jednima i drugima, ne mešajući su u taj politički deo", rekao je Dačić.

Dačić je rekao da je u trenutku izbijanja novih sukoba u Izraelu bilo oko 200 turista iz Srbije, da jedan broj građana Srbije ima državljanstvo Izraela, da je mnogo državljana Srbije tražilo azil u Izraelu, kao i da se "svakog dana javlja neko novi".

"Vlada Srbije je donela odluku da se organizuje evakuacioni let koji je i bio, a ostali su redovni letovi. Air Srbija još leti" za Izrael, rekao je Dačić i dodao da će se videti da li ima potrebe za još nekim evakuacionim letom. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Egipat će posredovati u razmeni zatvorenica između Hamasa i Izraela
1

Mediji objavili

09.10.2023. 18:30

Egipat će posredovati u razmeni zatvorenica između Hamasa i Izraela

Egipat posreduje u pregovorima o oslobađanju Palestinki iz izraelskog zatvora u zamenu za Izraelke koje su zarobili ekstremisti Hamasa, objavio je državni egipatski list Al-Ahram.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
13°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve