Vesti
22.06.2020. 01:33
Tanjug

"RAZGOVARAĆU SA SVIMA" Vučić: U formiranju vlade pokazaćemo da nismo bahati

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je da će tokom formiranja vlade SNS pokazati da nije bahata, već da će razgovarati sa predstavnicima svih partija, čak i sa onima koje nisu prešle cenzus.

"Uzimaćemo ljude i sa drugih lista, jer ćemo pokušati da napravimo vladu koja mora da donosi ključne odluke u narednom periodu i koja će da ima još širi konsenzus od ovakve široke podrške koje smo dobili", rekao je Vučić na konferenciji za medije u štabu SNS-a.

Ističe da će Srbija na evropskom putu morati da radi brže, snaznije i jače i da sprovede dodatne reforme.

Vučić je istakao da uz evropski put kojem Srbija teži, mora da nastavi i da čuva prijatelje koji su, kaže, bili tu u vreme korone i kada je suverenitet KiM bio ugrožen.

Lider SNS je kroz šalu poručio stranačkim kolegama poručio da ne pokušavaju na lokalu da “sklope” koalicije u narednih 10 dana dok je on na putu, te poručio da će na lokalu formirati vlast na osnovu rezultata drugih partija.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb

"Hoću da razgovaramo sa svima, da pravimo kompromise, neću da na bilo kojem mestu da pokazujemo aroganciju, bahatost i oholost", poručio je Vučić.

Ističe da je podrška koju je SNS dobio od građana “ključna” u “presudnim” trenucima za zemlju, ali i nagrada za uložen trud, rad i “odlične” rezultate.

On je istakao je tolika podrška i dodatno opterećenje za SNS, jer niko nikada tako dugo vremena nije imao takvu podršku.

"A, da nismo poveli nijedan rat. Nijedna srpska glava nije stradala zbog naše politike, a nadam se i siguran sam da neće. Pri svemu tome, napravili smo da Srbija ima najbrži i najznačajniji ekonomski rast u savremenoj istoriji. To je ono što ljudi žele", primetio je on.

Vučić je preneo da je prema njihovim izlaznim anketama, za listu oko SNS glasalo 62 odsto žena, a 38 odsto muškaraca, što, kaže, znači da je 75 žena, od onih koje su izašle na glasanje, izabralo SNS.

Povezane vesti - SNS 63,35 odsto, SPS-JS 10,67 odsto osvojenih glasova

Ponosan je, kaže, i na činjenicu da će lista imati ogroman broj mladih u skupštini.

"Jedan od političkih protivnika je rekao da nećemo imati dovoljno poslanika za skupštinu, jer smo stavili funkcionere na listu... Sada izgleda da će svi koje smo stavili na listu, biti poslanici", rekao je Vučić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb

Čestitao je svim drugim strankama na korektnoj i fer kampanji, te ocenio da je ovo do sada bila najmirnija i najčistija kampanja.

Istakao je da, u ovom trenutku, tri ili četiri liste, bez manjinskih stranaka, ulaze u parlament.

Naveo je da su to, osim SNS, i SPS, Aleksandar Šapić, kao i da je “na ivici” POKS.

"Ne mogu da isključim mogućnost da će u parlamentu biti i Suverenisti Saše Radulovića i Metla, jer imaju oko dva i po odsto", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
14.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve