Vesti
10.10.2019. 11:49
R. E./Foto: Predsednistvo

RAZGOVORI O "MALOM ŠENGENU": Vučić sa Ramom i Zaevim u Novom Sadu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Vučić sastaje se danas u Novom Sadu sa premijerima Severne Makedonije i Albanije, Zoranom Zaevim i Edijem Ramom, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Kako je najavljeno, sastanak će biti održan u Oficirskom paviljonu Petrovaradinske tvrđave. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je ranije da će sa premijerima Severne Makedonije i Albanije razgovarati o uklanjanju barijera u slobodnom protoku roba i usluga između tri države, takozvanom "malom šengenu".

"Shvatili smo da smo pojedinačno mali i slabi ali ako se ujedinimo po pitanju ekonomskih sloboda, ako izlazimo kao blok prema Evropskoj uniji i drugima, verujem da će naša snaga biti neuporedivo veća."

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

"Hoćemo ekonomski dublje da se povezujemo, time bismo dramatično uvećali nivo investicija, takvo okruženje gde bismo imali punu slobodu kretanja, prometa i usluga, podiglo bi sve nas i za to sam naišao na punu otvorenost Rame i Zaeva", kazao je predsednik Srbije.


View this post on Instagram

Noćna šetnja novosadskim ulicama.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Oct 9, 2019 at 2:11pm PDT

On je ocenio da je u pitanju "epohalna ideja" koja je dobila "pun konsenzus" premijera Severne Makedonije i Albanije.

Shvatili smo da smo pojedinačno mali i slabi ali ako se ujedinimo po pitanju ekonomskih sloboda, ako izlazimo kao blok prema Evropskoj uniji i drugima, verujem da će naša snaga biti neuporedivo veća.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve