RAZGOVORI O “MALOM ŠENGENU”: Vučić sa Ramom i Zaevim u Novom Sadu

RAZGOVORI O “MALOM ŠENGENU”: Vučić sa Ramom i Zaevim u Novom Sadu


Predsednik Vučić sastaje se danas u Novom Sadu sa premijerima Severne Makedonije i Albanije, Zoranom Zaevim i Edijem Ramom, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

RAMA VUCIC I ZAEV

Kako je najavljeno, sastanak će biti održan u Oficirskom paviljonu Petrovaradinske tvrđave. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je ranije da će sa premijerima Severne Makedonije i Albanije razgovarati o uklanjanju barijera u slobodnom protoku roba i usluga između tri države, takozvanom “malom šengenu”.

“Shvatili smo da smo pojedinačno mali i slabi ali ako se ujedinimo po pitanju ekonomskih sloboda, ako izlazimo kao blok prema Evropskoj uniji i drugima, verujem da će naša snaga biti neuporedivo veća.”

RAMA VUCIC I ZAEV

“Hoćemo ekonomski dublje da se povezujemo, time bismo dramatično uvećali nivo investicija, takvo okruženje gde bismo imali punu slobodu kretanja, prometa i usluga, podiglo bi sve nas i za to sam naišao na punu otvorenost Rame i Zaeva”, kazao je predsednik Srbije.


View this post on Instagram

Noćna šetnja novosadskim ulicama.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

On je ocenio da je u pitanju “epohalna ideja” koja je dobila “pun konsenzus” premijera Severne Makedonije i Albanije.

Shvatili smo da smo pojedinačno mali i slabi ali ako se ujedinimo po pitanju ekonomskih sloboda, ako izlazimo kao blok prema Evropskoj uniji i drugima, verujem da će naša snaga biti neuporedivo veća.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar