REAGOVANJE: Ne daj Bože da nas zastupaju takvi kao Vučinić

REAGOVANJE: Ne daj Bože da nas zastupaju takvi kao Vučinić


Povodom intervjua sa predsednikom Crnogorsko-hercegovačkog pokreta Rašom Vučinićem, koji je objavljen u “Ekspresu” 5. jula 2019. godine, objavljujemo reagovanje Koordinacionog odbora hercegovačkih udruženja u Srbiji.

“Naime, u pomenutom intervjuu Vučinić  kaže: Želim da napomenem da je CHP u Srbiji sa više hiljada članova jedini reprezentativni predstavnik Srba iz Crne Gore i Hercegovine.

To je jednostavno neistina, jer CH Pokret nikada nije bio reprezent naroda iz  srpske Hercegovine.

Koordinacioni odbor Srba Hercegovaca u Srbiji izražava najoštriji protest povodom neistina koje je taj gospodin iznio u javnost putem vašeg medija i javno se ograđuje od svih postupaka koje CH pokret i Rašo Vučinić čine u ime Srpske Hercegovine.

Koordinacioni odbor Hercegovaca u Srbiji  okuplja 18  zavičajnih udruženja sa prostora Srpske Hercegovine, od kojih pojedina deluju više decenija na teritoriji Srbije. Motivisani isključivo željom da ne postanemo žrtve poznate izreke “više puta ponovljena neistina, vremenom postaje istina”,  odbacujemo i samu pomisao da nas u svoje ime predstavlja svako kome to iz nekih ličnih i političkih razloga trenutno  odgovara.

Naše članove, od kojih su neki najumniji, najugledniji i najobrazovaniji Srbi današnjice,  krasi sloga, pravdoljublje, sabornost, želja za zajedničkom demokratskom srpskom državom, i večita težnja ka istini i slobodi.

U skladu sa odredbama Zakona o javnom informisanju  i Kodeksom novinara Srbije zahtevamo da ovu reakciju objavite na stranicama nedeljnika “Ekspres”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar