Vesti
14.05.2020. 13:57
ekspres

REKTOR CETINJSKE BOGOSLOVIJE: Među povređenima ima i dece

gojko-perovic.jpg

Policijski i sudski organi CG prevršili su svaku meru nasilnim ponašanjem i očiglednom jednostranošću i selektivnošću u postupanju, poručio je Gojko Perović, rektor Cetinjske bogoslovije.

"Pozivamo ih da prestanu sa nasilnim ponašanjem prema mirnim i nenasilnim protestima. Među povređenima večeras ima i dece - a sve je to građanstvo koje je samo pre mesec-dva mirno i dostojanstveno iskazivalo svoj protest. Otuda je jasno da je nepravda koju vlast distribuira prevršila svaku meru", kazao je rektor Cetinjske bogoslovije Perović u izjavi dostavljenoj "Vijestima".

Povezane vesti - Vladika Joanikije i sveštenici ostaju u zatvoru

On ocenjuje da vlast od početka epidemiološke krize pojedine zdravstvene mere koristi za progon Crkve.

"O tome smo nedavno, dokumentovano i stručno, obavestili javnost, a uskoro ćemo na konferenciji za štampu izneti sve detalje o nepravdi i protivzakonitom činjenju protiv vladike Joanikija i nikšićkog sveštenstva. Pozivamo ih da se urazume. Narod koga večeras progone i tuku - to je naš zajednički narod - koji istovremeno čini i državu i Crkvu. Neka ga ostave na miru. ", poručio je Perović.

On je tražio da se momentalno prestane sa "protivzakonitim i neosnovanim držanjem" vladike Joanikija sa sveštenstvom u pritvoru, prenose "Vijesti".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
30°C
03.08.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve