Rektorka o slučaju Malog: Postupiti po pravilniku o poništavanju doktorata

Rektorka o slučaju Malog: Postupiti po pravilniku o poništavanju doktorata

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk


Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu predložio je Senatu Univerziteta da postupi po pravilniku o poništavanju doktorata u slučaju ministra Siniše Malog jer je utvrdio postojanje neakademskog ponašanja u njegovom radu, izjavila je rektorka Univerziteta Ivanka Popović.

Ona je novinarima kazala da je Siniša Mali prekrišio etički kodeks Univerziteta jer je bez navođenja citirao tekstove drugih autora.

sinisa-mali-oksana-4-710x474

Odbor za profesionalnu etiku preinačio je Odluku Nastavno-naučnog veća Fakulteta organizacionih nauka od 28. oktobra 2019. godine i jednoglasno utvrdio postojanje neakademskog ponašanja Siniše Malog prilikom izrade doktorske disertacije.

Doktorat Siniše Malog doveden je u pitanje pre pet godina kada su ga univerzitetski profesori optužili da je plagirao deo svog rada.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Dr Miggyy

    KRAJ DOKTORATU PLAGIJATU!?

    Kod većine akademskih građana sa doktoratom provejava mišljenje o doktoratu plagijatu ministra Malog da je na kraju pobedila pravda nakon pet godina nemilosrdne borbe etički ispravnih ponašanja i ona druga neetička grupa, koja pošto poto htela je da promoviše ukradeni doktorat u doktorata časno i pošteno urađen. Na žalost tu se, bez potrebe i kompetencije stavio i predsednik Srbije, čime je narušio autoritet predsednika i ΛV kao pravnika, kako se hvali najboljeg studenta prava. Ovo sve nije trebalo i samozvanom doktoru Malom ni svemogućem i nekompetentnom za ocenu doktorate, gospodinu ΛV. On umesto podrške morao je da razreši Malog sa mesta ministra i da ga udalji iz SNS i politike. Nepostupanjem po kodeksu naneo je štetu i Malom i sebi i obrukao je kompletnu akademsku i građansku javnost, a ovako čovek bez ljudske etičnosti vodi jedno od važnih ministarstava, a još vuče repova sumnjivom kupovinom 24 stana u Bugarskoj i prebacivanje para na egzotičnim ostrvima. Takođe i rušenje Sava Male po sred crne noći je i njegovo delo ruku i mozga. Pored ovoga, Mali treba da se izvini prof. Karapandži, Teodoroviću i celokupnoj poštenoj javnosti, na svu sreću, još postoji. Valjda na svemu ovome je stavljena tačka?! Da potsetim: u Nemačkoj svojevremeno ministar odbrane podneo je ostavku i isteran iz vlade, jer je dokazan plagijat doktorat i to ne za pet godina, već veoma kratak period je bio potreban, rumunski premijer takođe je plagirao doktorat i najuren je iz vlade i više ime mu se ne pominje, iz ovoga i naši najodgovorniji treba da zaštite nauku i naučne radove, te i doktorate. U suprotnom BU će ići još niže na Šangajskoj listi univerziteta. Ne dopustimo to da nam se dešava, ljudi moji.

+ Ostavite komentar