Vesti
28.04.2023. 13:05
Beta

Dodik najavio

Republika Srpska neće primenjivati Šmitovu odluka o Krivičnom zakoniku

Milorad Dodik ATA 4.4.2023.
Izvor: ATAIMAGES / Borislav Zdrinja

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da se odluka visokog predstavnika Kristijana Šmita o dopunama Krivičnog zakonika, koja se odnosi na kažnjavanje podmićivanja tokom izbornog procesa, neće primenjivati u RS niti će biti objavljena u Službenom glasniku RS.

"Ovo je kriminalan pokušaj nametanja odluke osobe koja nema nikakav legitimitet", napisao je Dodik na svom Twitter nalogu.

On je naveo da je "stav Republike Srpske jasan i poznat".

"Šmit nije visoki predstavnik, jer nema mandat potvrđen u Savetu bezbednosti UN i njegove odluke nemaju nikakvo pravno dejstvo", istakao je Dodik.

Visoki predstavnik u BiH juče je nametnuo izmene entitetskih krivičnih zakona, kojima se uvode kaznene odredbe za podmićivanje na izborima i u službi koja se finansira iz javnih sredstava.

Iz OHR-a su naveli da nametnute odluke stupaju na snagu na privremenom osnovu sve dok ih Narodna skupština RS i parlament Federacije BiH ne usvoji u istom obliku, bez izmena i dopuna i bez dodatnih uslova.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kristijan Šmit: "Pitanje državne imovine nije rešeno u Dejtonu"
bosna

Aktuelno

25.04.2023. 16:25

Kristijan Šmit: "Pitanje državne imovine nije rešeno u Dejtonu"

Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit izjavio je da nisu tačne tvrdnje da je pitanje državne imovine u BiH rešeno u Dejtonu, navodeći da se to pitanje tek treba rešiti dogovorom svih strana u BiH.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
24°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve