Reumatologija, “Banjica” i banje izlaze iz kovid režima

Reumatologija, “Banjica” i banje izlaze iz kovid režima

EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC


Direktor Infektivne klinike dr Goran Stevanović izjavio je da je situacija konačno stabilizovana, odnosno da je broj obolelih od Covid-19 koji zahtevaju bolničko lečenje u ravnoteži sa brojem onih koji se uspešno oporavljaju i otpuštaju sa bolničkog lečenja.

To je omogućilo da se kapaciteti zdravstvenih ustanova u banjskim lečilištima, koji su bili značajan oslonac u kovid sistemu, vrate u svoju redovnu funkciju, rekao Stevanović.

Povezane vesti – “BEZ OPUŠTANJA” Kon: Epidemiološka situacija se poboljšava

EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

On je istakao da se od beogradskih bolnica iz kovid sistema u svoju redovnu funkciju vraćaju Institut za reumatologiju, kao i Institut za ortopediju “Banjica”, koji je posebno značajan s obzirom na vremenske uslove.

“Prvi prioritet je bio obezbediti pražnjenej “Banjice” i najverovatnije tokom vikenda će se završiti i postupak premeštaja pacijenata koji su još tamo, kompletna dezinfekcije i pripreme da se Instutut vrati svojim redovnim aktivnostima”, rekao je Stevanović nakon sastanka direktora kovid bolnica sa ministrom zdravlja.

Ostale kovid bolnice nastavljaju da rade u aktuelnom obimu, a dalje odkuke, o smanjenju ili povećanju kapaciteti, biće donošene u skladu sa razvojem situacije.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar