“REZULTAT DRŽAVNE POLITIKE” Dačić: Povlačenje kandidature Kosova dokaz jačanja Srbije

“REZULTAT DRŽAVNE POLITIKE” Dačić: Povlačenje kandidature Kosova dokaz jačanja Srbije

FOTO TANJUG/ OKSANA TOSKIC/ bk


Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas je Priština povukla kandidaturu Kosova za članstvo u Interpolu jer je shvatila da “ne postoji ni jedan promil šansi” da postane članica ni te svetske policijske organizacije, ni drugih važnih međunarodnih organizacija.

U izjavi za javnost, on je istakao da je to “dokaz ojačane međunarodne pozicije Srbije i definitivan kraj iluzije da je Prištini sve dozvoljeno” i da “jednostrani akti Prištine više ne mogu da prođu dok je Srbija jaka”.

Povezane vesti – VUČIĆ O PRIŠTINI I INTERPOLU: Mala taktička pobeda za nas

“Za tzv. Kosovo je bilo bolje da se nisu ni kandidovali jer bi glasanje pokazalo koliko su izgubili raniju podršku. To je rezultat naše državne politike, politike predsednika Aleksandra Vučića, Vlade i Ministarstva spoljnih poslova”, rekao je Dačić.

Shutterstock

Shutterstock

On je naveo i da je u proteklih sedam dana potvrde toga dobio u razgovorima s ministrima spoljnih poslova 81 zemlje.

“Iako je Priština povukla kandidaturu za članstvo u Interpolu, želim da zahvalim svim zemljama koje poštuju teritorijalni integritet Srbije. Zahvaljujem kolegama iz Ministarstva unutrašnjih poslova s kojima smo zajedno naporno radili na ostvarivanju ovog cilja”, zaključio je Dačić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar